Overwatch 2: nem keveset kell grindolni, hogy mindenkit megnyissunk

Mindez a First Time User Experience (FTUE, magyarul Új felhasználói élmény) része lesz.

 

Az Activision Blizzard az Overwatch weboldalán közölte, hogy a franchise újoncainak nem kevés tennivalója lesz, hogy az első rész hősei közül mindenki elérhető legyen. Sokkal finomabban szeretnék az Overwatch 2 új játékosait útnak ereszteni, hogy ne legyen túl nagy teher rajtuk a játékmódok és a karakterek száma miatt. (Ezt a logikát nehezen bírjuk követni.) Ezért az új játékosok korlátozott hozzáférést kapnak: a módok és hősök mellett további limitációk várnak rájuk. Az első fázisban minden játékmódot megkapnak, és a játékon belül chatelhetnek, a második fázissal pedig kh. 100 meccs (!!!) után megnyitják az összes Overwatch-karaktert az első részből…

„Ez a fókuszált élmény megkönnyíti az új játékosok számára az Overwatch világába való belépésüket azáltal, hogy közérthető módon megtanítja őket a különböző játékmódokra, szabályokra és a játék egyéb magas szintű aspektusaira,” mondja a kiadó. Akik csoportban játszanak, több korlátozás is fel lesz oldva, így majdnem az összes játékmód nyitva lesz nekik. A kivétel a kompetitív (Competitive), mert egy meghatározott kihívást teljesíteniük kell a hozzáféréshez. Itt változnak a feltételek: mivel eltávolítják a játékon belüli szinteket, a bizonyos szint elérése helyett ötven Quick Play meccset kell nyerni a Competitive megnyitásához, és az újoncok így a módhoz kötődő nagyobb elvárásokra is fel tudnak készülni, a régóta játszók pedig nem tántorodnak el a meccsektől az újabb játékosok láttán.

„Ez a folyamat segíti az új játékosokat a játékban való részvételben, ugyanakkor hatékony módja annak is, hogy visszaszorítsuk a zavaró viselkedést és a csalást. Az FTUE elvégzése befektetés, mivel a játékfunkciók feloldásához időre van szükség. A Competitive nem érhető el nyert meccsek nélkül. A zavaró játékosok nem tudják azonnal befolyásolni a nagyobb közösséget, az olyan dolgok mint a hangos csevegés és a meccs során használt kommunikáció csak később oldódnak fel az FTUE során. A csalók vagy zavaró játékosok által létrehozott vadonatúj fiókoknak mind végig kell játszaniuk ezt, így lehetőségünk lesz azonosítani a gyanús fiókokat, mielőtt azok belépnének más játékmódokba,” írja a Blizzard.

Az FTUE csak azon játékosoknak kötelező, akik október 4-e vagy ezután regisztráltak. A régebbi játékosoknak és a Watchpoint Packkal rendelkezőknek kimarad ez az egész. A játékhoz kelleni fog egy telefonszám is (ezt a Battle.net-fiókunkhoz kell társítani), és rögzítik a hangos kommunikációt is a jövő héten elinduló free-to-play termékben.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu