The Callisto Protocol – Megjelenési dátum, sztori, játékmenet, trailerek és minden más is, amit tudunk

ELŐZETES – A The Callisto Protocol egy készülő túlélő horrorjáték a Dead Space alkotójától, Glen Schofieldtől és amely a Dead Space szellemi utódja is. Először a Game Awards során leplezték le még 2020-ban, azóta pedig egyre többet tudunk meg a játék környezetéről, funkcióiról és mechanikájáról.

 

 

A megjelenési dátumot hivatalosan a Sony 2022 júniusában megrendezett State of Play bemutatója során kaptuk meg, valamint az idei Summer Game Fest során játékbeli felvételeket is láthattunk, amelyek alapján már jobban tudtuk, mire számíthatunk. A Jupiteren játszódó játékban a főszereplő Jacob Lee-t alakíthatod majd a 2320-as évben, ami egy történetközpontú, harmadik személyű élménynek ígérkezik. Horror-túlélőjátékként a legfrissebb hírek szerint a Striking Distance Studios csapata a fejlesztés során a „valós életben” játszódó horrort és gore-t tanulmányozta.

Olvass tovább az alábbiakban, hogy megtudj mindent, amit eddig a The Callisto Protocolról tudunk.

 

Glen Schofield újra támad, és szerinte az egyjátékos játékok sosem fognak eltűnni.

 

A The Callisto Protocol megjelenési dátuma

 

Amint az a Sony State of Play bemutatóján kiderült, a The Callisto Protocol megjelenési dátuma 2022. június 2., a The Callisto Protocol megjelenési dátuma pedig 2022. december 2. lesz.

 

 

A The Callisto Protocol bemutató és játékmenet-előzetesek

 

A The Callisto Protocolra először a 2020 Game Awards show során pillanthattunk rá. Bár ez a trailer még csak bepillantást engedett az előttünk álló félelmetes utazásba, anélkül, hogy itt még kulcsfontosságú játékmenet részleteket árultak volna el.

 

 

Az allábbi lenyűgözően renderelt teaserben pedig egy ideges rabot látunk, aki a félhomályos börtönben visszhangzó gyanús hangokat vizsgálja. Mondanom sem kell, hogy a dolgok nem mennek túl jól gyanútlan elítéltünk számára. Ahogy a celláján kívül a fények pislákolnak, és a félelme egyre nő, egy félelmetes, Alien-szerű lény szállja meg alvó cellatársát, és hátborzongatóan hátborzongató módon felfalja szegény névtelen főhősünket.

 

 

A Summer Game Fest 2022 során kaptuk meg a legtisztább, leghosszabb bepillantást a The Callisto Protocolra, és remekül nézett ki. A játék Dead Space inspirációja itt is egyértelmű, de még ebben a rövid bemutatóban is ugyanolyan egyértelmű, hogy ez nem egy egyszerű klón. Jöjjön december 2.

 

 

A legutóbbi trailer pedig, amelyet szeptember 30-án kaptunk a Magnew Kft. magyar forgalmazótól, bepillantást enged a The Callisto Protocol fő helyszínére: a Black Iron Prisonba, a Jupiter Callisto holdján található maximális biztonságú létesítménybe, „ahol valami szörnyen félresikeredett”.

 

 

A Callisto Protocol platformjai

 

A játék eddig felfedezett platformjai a PS5, az Xbox sorozat konzoljai és a PC. Mégis, mivel a játékot a PUBG-t kiadó Krafton adja ki, akik a Stadionon is megjelentették a battle royale-t, van rá esély, hogy a Callisto Protocol a Google streaming szolgáltatásán is helyet kap. December 2. már csak egy kicsit van hátra, ami azt jelenti, hogy több időnk van elmerülni a félelmetes új világ titokzatos történetébe…

 

 

A Callisto Protocol játékmenet, beállítások és karakterek

 

Ahogy már említettük, ez az intergalaktikus túlélőhorror-történet 300 évvel a jövőben, 2320-ban játszódik, egy olyan Jupiter-holdon, amelyre az emberiség még sosem tette be a lábát – a Callistón. A játék hátborzongató lények és egy összeesküvés körül forog, amely a Callisto hold piszkos és veszélyes Black Iron börtönében bontakozik ki. A történet részletei egyelőre kevéssé ismertek. Azt azonban tudjuk, hogy a játék harmadik személyű és történetközpontú lesz.

A Dead Space-hez hasonlóan a játék harmadik személyű perspektívából játszódik, miközben a játékosok számos közelharci és távolsági fegyverrel küzdenek a félelmetes Biophage ellenfelek ellen.

A klasszikus EA-sorozat Isaacjához hasonlóan a The Callisto Protocol főhőse is különböző képességeket használhat egy GRP nevű gravitációs fegyver segítségével. Az ellenség megfagyasztásától kezdve az ellenség kilövéséig, úgy tűnik, ez az eszköz számos lehetőséget kínál.

Ami a projekt ambícióit illeti, Schofield hivatalosan is elmondta, hogy „a legijesztőbb játékot akarja létrehozni next-gen platformokon”. Számítsatok rengeteg jump scare-re, intenzív atmoszférára, és mint mindig, néhány igazán hátborzongató szörnydizájnra.

 

A The Callisto Protocol fejlesztői azt szeretnék, hogy a játék a lehető legrealisztikusabb legyen, amiből következik, hogy a norzalmak ábrázolása terén is a való életből merítettek inspirációt.

 

Titokzatosság mindenek felett

 

„A titokzatosság része egy ilyen játék hangulatának” – mondta Schofield egy interjúban, amelyet a GamesRadar-nak adott. „Mi van a következő sarkon túl? Mi van az ajtó mögött? Azt hiszem, jó keveréke volt annak, hogy eleget mutassunk, és néhány dolgot, például a mechanikát, a karaktereket és a történetet – a történet nagy részét – továbbra is rejtve tartsuk, hogy a játék fejlődése során egy kicsit többet tudjunk elárulni, érted? Néhány dolgot a közönségre kell bíznunk, hogy kitalálja.”

A Game Informer májusi számának köszönhetően, amely további screenshotokat és részleteket árult el a játékról, most már tudjuk, hogy a Callisto főszereplője Jacob Lee néven ismert, aki képes tárgyakat távolról tolni és húzni. A hivatalos Twitter-fiókból az is kiderült, hogy Jacobot a Transformers-színész Josh Duhamel fogja alakítani.

„A játék azon kihívás elé állítja a játékosokat, hogy megszökjenek a szigorúan őrzött Black Iron börtönből, és felfedjék annak félelmetes titkait” – olvasható a játék hivatalos oldalán – „A horror, az akció és a magával ragadó történetmesélés keveréke, a játék célja, hogy új mércét állítson fel az interaktív szórakoztatásban a horror terén.”

 

A The Callisto Protocol eleve furcsa crossovernek ígérkezett, de ez a legfrissebb bejelentés még minket is meglepett.

 

Nem csak egy újgenerációs Dead Space

 

A Callisto Protocol Glen Schofield visszatérését jelenti a túlélő horrorhoz, de ez sokkal több, mint egy újgenerációs Dead Space. A Dead Space rajongóknak tetsző hír, hogy a Callisto úgy tűnik, visszahozza a Dead Space zseniális „diegetikus” HUD-ját. Mit jelent ez magyarul? Azt jelenti, hogy a karaktered egészségi állapota és más fontos információk a főhősöd avatárján keresztül jelennek meg, a ruháján, fegyverek overlay-jén stb. keresztül. Ennek a diegetikus HUD-nak egy példáját láthatod a trailerben, amely a fogoly nyakán található.

A fent említett teaserben látható egyetlen más figyelemre méltó karakter egy titokzatos alak, aki a börtön biztonsági kameráit figyeli. Bár az nem világos, hogy a börtön igazgatója, vagy valaki, aki felelős e szörnyű lények kitöréséért, biztos, hogy idővel többet fogunk megtudni erről az árnyékos alakról.  A meglepően szűkös narratív kirakós utolsó darabja? Egy Charon nevű hajó. Bár keveset tudunk arról, hogy ki van ezen a hajón, amint látjuk ezt a rejtélyes férfit a kamera vezérlőpultja fölé magasodni, egy bejelentés engedélyezi a Charon leszállását.

 

 

A Callisto Protocol már nem része a tágabb PUBG-univerzumnak

 

Kezdetben kiderült, hogy a Callisto Protocol ugyanazt a fiktív idősíkot foglalja el, mint a PUBG. Ennek oka? A Callisto Protocolt a battle royale szenzáció mögött álló cég adja ki. Annak ellenére, hogy ez a Jupiterre telepített horror kiruccanás 300 évvel a jövőben játszódik, Schofield a GamesRadar+-nak elmondta, hogy „lesznek itt-ott apró kapcsolatok” a két, egymástól merőben eltérő játék között, és hogy ennek a valószínűtlen történetépítésnek „több értelme lesz, ha egyszer a játék megjelenik.”

2022 májusában azonban Schofield egy Tweetben tovább pontosította, hogy ez már nem így van. A nyilatkozatban Schofield azt mondta, hogy a Callistónak „saját története és világa van”, amely „már nem a PUBG univerzumában játszódik”, és ezzel magyarázta, hogy a készülő horror saját univerzummá nőtte ki magát.

 

 

A Callisto Protokoll gyűjtői kiadásai

 

A normál Day One Edition mellett, amely a letölthető tartalmakat tartalmazza a Retro Prisoner Character & Weapons Skins Pack formájában, valamint a Contraband Packot csak PlayStation-en, a The Callisto Protocol egy Collector’s Editiont is kínál.

Ez a fizikai változat mindent tartalmaz a Day One Editionből, plusz a The Callisto Protocol képregénysorozat 0. számát, egy Steelbook tokot, néhány gyűjthető kitűzőt, valamint egy szobrot, amely Jacobot ábrázolja, amint egy mutáns ellenséggel küzd.

Figyelemre méltó, hogy ez a verzió csak Xboxon és PlayStationön érhető el. PC-s Collector’s Editiont nem jelentettek be.

-theGeek-

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu