Menu

A Google törölt egy Kojima-horrorjátékot?

Kojima Hideo is állítólag dolgozott valamin a Google Stadiára, aminek halálát a minap jelentette be a Google.

 

Amikor 2019-ben, nagy dirrel-dúrral elindult a Google Stadia, állítólag több neves fejlesztő is dolgozott valamin a felhő alapú szolgáltatásra, és Kojima is a pletykák szerint exkluzív tartalmon dolgozott. Az egészet a sutba vágta Phil Harrison, a korábban a PlayStationnél is megfordult Stadia-vezér, mert úgy hitte (már 2009-ben is!?), hogy nem volt már piaca a játékiparban a szóló élményeknek. (Ide halljuk, hogy a Respawn Entertainment röhög, miután a Star Wars Jedi: Fallen Orderrel a stúdió pontosan ezt cáfolta meg…)

A 9to5Google forrásai szerint Harrison rossz beidegződését a Stadiára is ráültette, és ez vezetett ahhoz, hogy a japán zseni ötleteit elvesse az Alphabet (a Google anyacége) platformján. Eddig viszont azt hallottuk, hogy a Google tagadta Kojima projektjét (nem jutott tovább a tervezetnél), de most inkább úgy hangzik, hogy korai állapotban volt a fejlesztés, mielőtt lemondták volna az egészet. Állítólag egy epizodikus horrorjáték lett volna a Stadián Kojimától. Nem tudni, hogy a Death Standing univerzumában lett volna-e.

Hónapok óta nemhivatalosan tudjuk, hogy készül a Death Stranding 2, miután Norman Reedus, a játék főszereplőjének, Sam „Porter” Bridges alakítójának volt egy olyan kommentje, hogy „készül a második”, és ezzel kapcsolatban Dusk Golem arról beszél , hogy ez Sony-exkluzív játék lesz. A bennfentes szerint a még meg nem erősített játék IP-jét a Sony birtokolja és nem a Kojima Productions, és mivel a két fél között egy több játékról szóló megállapodás van, ez lesz nagy eséllyel a második termék a japán stúdiótól.

Itt jön a csavar: a megfogalmazás szerint a megállapodás lehet akár két játékról szóló is, így a Kojima Productions utolsó PlayStation-exkluzív játéka (jó, nagy eséllyel PC porttal…) az Ocean kódnevű Death Stranding 2 lehet, és utána Kojima átmehet az Xboxhoz, ugyanis egy olyan megállapodása van a Microsofttal, miszerint egy olyan játékot készíthet (Overdose), amit eddig senki más…

Forrás: PSL, PSL

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu