A Google törölt egy Kojima-horrorjátékot?

Kojima Hideo is állítólag dolgozott valamin a Google Stadiára, aminek halálát a minap jelentette be a Google.

 

Amikor 2019-ben, nagy dirrel-dúrral elindult a Google Stadia, állítólag több neves fejlesztő is dolgozott valamin a felhő alapú szolgáltatásra, és Kojima is a pletykák szerint exkluzív tartalmon dolgozott. Az egészet a sutba vágta Phil Harrison, a korábban a PlayStationnél is megfordult Stadia-vezér, mert úgy hitte (már 2009-ben is!?), hogy nem volt már piaca a játékiparban a szóló élményeknek. (Ide halljuk, hogy a Respawn Entertainment röhög, miután a Star Wars Jedi: Fallen Orderrel a stúdió pontosan ezt cáfolta meg…)

A 9to5Google forrásai szerint Harrison rossz beidegződését a Stadiára is ráültette, és ez vezetett ahhoz, hogy a japán zseni ötleteit elvesse az Alphabet (a Google anyacége) platformján. Eddig viszont azt hallottuk, hogy a Google tagadta Kojima projektjét (nem jutott tovább a tervezetnél), de most inkább úgy hangzik, hogy korai állapotban volt a fejlesztés, mielőtt lemondták volna az egészet. Állítólag egy epizodikus horrorjáték lett volna a Stadián Kojimától. Nem tudni, hogy a Death Standing univerzumában lett volna-e.

Hónapok óta nemhivatalosan tudjuk, hogy készül a Death Stranding 2, miután Norman Reedus, a játék főszereplőjének, Sam „Porter” Bridges alakítójának volt egy olyan kommentje, hogy „készül a második”, és ezzel kapcsolatban Dusk Golem arról beszél , hogy ez Sony-exkluzív játék lesz. A bennfentes szerint a még meg nem erősített játék IP-jét a Sony birtokolja és nem a Kojima Productions, és mivel a két fél között egy több játékról szóló megállapodás van, ez lesz nagy eséllyel a második termék a japán stúdiótól.

Itt jön a csavar: a megfogalmazás szerint a megállapodás lehet akár két játékról szóló is, így a Kojima Productions utolsó PlayStation-exkluzív játéka (jó, nagy eséllyel PC porttal…) az Ocean kódnevű Death Stranding 2 lehet, és utána Kojima átmehet az Xboxhoz, ugyanis egy olyan megállapodása van a Microsofttal, miszerint egy olyan játékot készíthet (Overdose), amit eddig senki más…

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu