A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi végre elhozta Mordort Középföldére

MOZI HÍREK – A Peter Jackson-filmből és a Shadow of Mordor-játékból is ismerős indult Mordor végre megjelent a sorozatban.

 

A Hatalom gyűrűi sorozat eddigi részei során többször is felvillantak olyan térképek, amelyeken a Délvidék a később Gondorrá és Rohanná váló területek mellett megjelenő földek között tűnt fel. A Gyűrűk Ura-trilógiából és A hobbit-filmekből azonban a rajongók úgy ismerték meg ezeket a vidékeket, mint a sötét helyet, ahol Szauron és orkjai laknak: Mordor.

Az Amazon tévésorozatának legutóbbi része pusztulással és pusztulással ért véget, mivel az orkok terve végre valóra vált, és nagy mennyiségű vizet zúdítottak a Tirharad hátterében látható vulkán közepébe. Az ezt követő kitöréssel pedig bebizonyosodott, hogy a hatalmas szárazföldi képződmény nem más, mint a Végzet hegye, vagyis Mordor végre eljött Középföldére.

A közönség már nagyon korán bepillantást nyerhetett ebbe a Hatalom gyűrűi eredeti trailereiből, amelyekben Galadriel egy égő falu roncsaiban, vörös fényben és sűrű hamuban fürdik, és a legújabb történetben a vulkánból kiáramló láva miatt úgy tűnik, hogy Tirharad nincs többé. Végre betetőződött több, a legutóbbi epizódok során elejtett nyom, köztük az alagutak, amelyeket a tündék kénytelenek voltak kiásni, az orkok, akiknek a bőre égett a napfényben, és Adar vezér, aki említést tett arról, hogy saját otthont ad gyermekeinek, az uruknak.

Most úgy tűnik, hogy ezt el is érték, és Tirharad tüze és pusztítása egyre tovább és tovább fog terjedni, míg a környező földek a Peter Jackson-filmadaptációkból felismerhetően Mordor kopár pusztaságává nem válnak. A népnek nem lesz más választása, mint menekülni a nyugatra fekvő Rohan és Gondor környező földjeire, ahol a numenoraiak felállítják királyságukat, illetve a déli Haradba, ahol talán még rosszabb sors vár rájuk.

A Hatalom gyűrűi sorozat hatodik része minden bizonnyal hullámvasút volt, ahogy vereséget vereség után diadal után vereség után söpört végig a hősökön, Bronwynon és Arondiron. A torony lerombolásának okos taktikáját alkalmazva a tirharadi falusiaknak némi időt hoztak a menekülésre, és arra, hogy visszameneküljenek a faluba, amelyet aztán taktikusan felgyújtottak, hogy csapdába ejtsék a koponyamaszkban lévő orkokat. És amikor már úgy tűnt, hogy győztek, és végre szabadon engedték őket, rájöttek, hogy az elesett orkok valójában a rokonaik, akik hűséget esküdtek Szauronnak, és ezért a végső árat fizették meg.

Az igazi orkok ekkor berontottak a faluba, és erőszakkal elfoglalták a kocsmát, ahol a túlélő falusiak laktak. Úgy tűnt, hogy mindannyian meghalnak, mígnem a numenoraiak megérkeztek, és az utolsó pillanatban megmentették a helyzetet, legyőzve az orkokat. De még itt is elhangzott az első jelzés a közönség számára, hogy valami készülődik, amikor Valandir megkérdezi Ontanmót: „Mit gondolsz?”, mire ő azt válaszolja: „Szeretem a hegyet”. Nem tudták, hogy alig néhány óra múlva az a hegy lesz a vesztük.

Waldreg már régóta áruló, gyáva és a régi időkben az ősei sötétségének imádója. Kezdettől fogva hitt abban, hogy Szauron visszatér, és ő lesz a szabadítójuk, és hirtelen magára vállalta, hogy gondoskodik róla, hogy ez megtörténjen. Azzal, hogy ellopta az ellenség kardját, és kulcsként beírta egy páncélterembe, ami egy reakciók láncolatát indította el, ami a vulkán kitörésével végződött, Waldreg egymaga négy dologról gondoskodott: több embere haláláról, Adar meneküléséről, Szauron közelgő visszatéréséről, és egy napfény nélküli világról, amelyet a Végzet hegyének füstje és hamuja eltakar, hogy az orkok onnan pusztítást végezzenek.

Az orkok már eddig is felégettek falvakat, például Hordernt, ahol Bronwyn született, ahogy az első epizódban kiderült, de a mozgásuk az éjszakai órákra korlátozódott, mivel a bőrük ég a fényben. Most Waldreg és Adar beavatkozásának köszönhetően képesek lesznek elterjedni a földeken, és Mordor romjaivá formálni őket, ahogyan azt Frodó és Sam útja során láttuk, amikor a gyűrű elpusztítására indultak.

Miközben a vulkán, amely azonnal felismerhetően az ikonikus Végzet hegye, felrobban, az orkok az „Udun, Udun”-t skandálják, amely a 6. epizód neve. Érdekes módon Tolkien műveiben Udun egy kietlen völgy neve Mordorban, egy aprócska része a sokkal nagyobb síkságnak, amely mérföldekre nyúlik, ameddig Szauron nagy szeme ellát. Udun arról volt híres, hogy vulkanikus tevékenység hozta létre, ami csak azt mutatja, hogy ez a kis folt a megsemmisülésnek csak a kezdet.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu