Elhasználódnak a Dead Island 2 fegyverei és lőszerei!

Nem lehet egy puskával és egy lapáttal végigérni a történeten, ugyanis kis idő után használhatlanná fognak válni.

 

A Dambuster Studios (a Deep Silver ezen csapata fejezte be anno a Homefront: The Revolutiont is) megerősítette, hogy lesz „degradáló” mechanizmus a játékban, ám kiemelte, hogy nem lesz a játékosok irányába unfair. Az indoklás annyi, hogy a játék maga eléggé őrült lesz, és ezzel akarják valamelyest lenyugtatni a kedélyeket. Lehetőségünk lesz a kezelőfelület (a HUD) kikapcsolására, és így jobban megvizsgálhatjuk, ahogy idővel elkopik a fegyverünk.

A VG247-en Adam Olson, a Dead Island 2 művészeti igazgatója elmagyarázta, hogy a fegyverkopás miképp illik a játék hangneméhez: „Azt hiszem, [a fegyverek tartóssága] segít egy kicsit a hangvételünkhöz is illeszkedni, mert ez egy olyan játék, ami folyamatosan megy és túlzó, de mi a valóság talaján akarunk maradni. Az, hogy fél lábbal a valóságban állunk (és hogy a fegyverek törnek), segít nekünk, hogy a játék más részei is elérjenek a túlzó, őrült mentalitásba.”

Adam Duckett, a dizájnigazgató, hozzátette: „Nincs is jobb, mint megtörni egy katanát, megnézni a markolatot a kezedben, majd meglátni a penge többi részét egy zombi koponyájába ágyazódva. A nagyobb hatótávú fegyvereknek lőszerük van, így a közelharci fegyvereknek degradációjuk van. Nagylelkűek vagyunk vele; azt akarjuk, hogy a játékosok felfedezzék a fegyverek teljes arzenálját. Ezért van annyi nagyszerű modunk, annyi perkünk, és annyi más dolog a játékban, amit szeretnénk, ha a játékosok végigjárnának. Az is segít, hogy a játékosok sokféle eszközt tarthatnak az arzenáljukban, így soha nem maradnak valami nélkül, amit használhatnak.” 16 fegyverünk lehet (nyolc az inventory-ban, nyolcat bármikor előszedhetünk).

A Gamescomos újra-bejelentés előtt már kiszivárgott Dead Island 2 február 3-án fog jönni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, továbbá PC-n az Epic Games Store-on találhatjuk meg, szinte biztosan, hogy Denuvóval. A poén: az augusztus végi hivatalos bejelentés szerint Google Stadiára is jön. Csakhogy addigra a Google megöli a felhő alapú szolgáltatását. Úgyhogy arról mondjunk le!

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu