Menu

Elhasználódnak a Dead Island 2 fegyverei és lőszerei!

Nem lehet egy puskával és egy lapáttal végigérni a történeten, ugyanis kis idő után használhatlanná fognak válni.

 

A Dambuster Studios (a Deep Silver ezen csapata fejezte be anno a Homefront: The Revolutiont is) megerősítette, hogy lesz „degradáló” mechanizmus a játékban, ám kiemelte, hogy nem lesz a játékosok irányába unfair. Az indoklás annyi, hogy a játék maga eléggé őrült lesz, és ezzel akarják valamelyest lenyugtatni a kedélyeket. Lehetőségünk lesz a kezelőfelület (a HUD) kikapcsolására, és így jobban megvizsgálhatjuk, ahogy idővel elkopik a fegyverünk.

A VG247-en Adam Olson, a Dead Island 2 művészeti igazgatója elmagyarázta, hogy a fegyverkopás miképp illik a játék hangneméhez: „Azt hiszem, [a fegyverek tartóssága] segít egy kicsit a hangvételünkhöz is illeszkedni, mert ez egy olyan játék, ami folyamatosan megy és túlzó, de mi a valóság talaján akarunk maradni. Az, hogy fél lábbal a valóságban állunk (és hogy a fegyverek törnek), segít nekünk, hogy a játék más részei is elérjenek a túlzó, őrült mentalitásba.”

Adam Duckett, a dizájnigazgató, hozzátette: „Nincs is jobb, mint megtörni egy katanát, megnézni a markolatot a kezedben, majd meglátni a penge többi részét egy zombi koponyájába ágyazódva. A nagyobb hatótávú fegyvereknek lőszerük van, így a közelharci fegyvereknek degradációjuk van. Nagylelkűek vagyunk vele; azt akarjuk, hogy a játékosok felfedezzék a fegyverek teljes arzenálját. Ezért van annyi nagyszerű modunk, annyi perkünk, és annyi más dolog a játékban, amit szeretnénk, ha a játékosok végigjárnának. Az is segít, hogy a játékosok sokféle eszközt tarthatnak az arzenáljukban, így soha nem maradnak valami nélkül, amit használhatnak.” 16 fegyverünk lehet (nyolc az inventory-ban, nyolcat bármikor előszedhetünk).

A Gamescomos újra-bejelentés előtt már kiszivárgott Dead Island 2 február 3-án fog jönni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, továbbá PC-n az Epic Games Store-on találhatjuk meg, szinte biztosan, hogy Denuvóval. A poén: az augusztus végi hivatalos bejelentés szerint Google Stadiára is jön. Csakhogy addigra a Google megöli a felhő alapú szolgáltatását. Úgyhogy arról mondjunk le!

Forrás: PSL

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu