Menu

The Callisto Protocol: mi rejlik a börtönben? [VIDEO]

A Striking Distance Studios és a Krafton egy új videóval jelentkezett Glen Schofield (a nemrég a túlórázást természetesnek tartó, és emiatt botrányt keltő Dead Space-alkotó) új játékából.

 

A magyarul Fekete Vas névre hallgató börtön felfedezése során több förtelemre fogunk bukkanni. Ezekből ad ízelítőt a The Callisto Protocol új videója, és ebben egy másik karakter is feltűnik. Őt mintha Karen Fukuhara alakítaniá (az Amazon Prime Video sorozatában, a The Boysban Miyashiro Kimikót alakította, és a 2016-os Suicide Squad/Öngyilkos osztag filmben is felbukkant Katanaként).

A játékról júniusban már összefoglaltuk, hogy miről szól: „A The Callisto Protocol a túlélő horror műfaj újgenerációs elképzelése lesz, és a Jupiter Callisto nevű holdján játszódik 2320-ban. A játék kihívás elé állítja a játékosokat, hogy megszökjenek a szigorúan őrzött Black Iron börtönből, és felfedjék annak félelmetes titkait. A horror, az akció és a magával ragadó történetmesélés keverékével a cél az, hogy új mérce legyen felállítva a horror terén az interaktív szórakoztatásban. A jövőben játszódó, narratíva-központú, külső nézetes játékban Jacob Lee-t irányíthatjuk. Ő a sors áldozata, miután a Black Iron börtönbe, egy szigorúan őrzött fegyházba vetettek.

Amikor a rabok szörnyű lényekké kezdenek átalakulni, a börtön káoszba borul. Jacob (miközben igyekszik megszökni a dutyiból), felfedezi a Callisto felszíne alatt rejtőző sötét és nyugtalanító titkokat. A lövöldözés és a közelharc egyedülálló keverékét használva a taktikánkak alkalmazkodnia kell a körülményekhez, hogy meg tudjuk küzdeni a gyorsan fejlődő lényekkel. Eközben új fegyvereket, felszerelést és képességeket kell találni, ugyanis a fenyegetés mértéke folyamatosan növekedni fog.

A The Callisto Protocol egy újgenerációs túlélő horror Glen Schofield, a Dead Space alkotójának fejéből; a hangulatot, a feszültséget és a brutalitást a tehetetlenség és az emberiesség félelmetes pillanataival vegyíti, és egy lüktető történetbe hajít minket. Kimondhatatlan borzalmak leselkednek minden sarkon. El kell sajátítani a közelharc és „a messzebbre szóló” harc izgalmas keverékét, beleértve egy egyedülálló gravitációs fegyvert, amelyet egykor a Black Iron őrei használtak a börtönlakók ellenőrzésére. Közel kell jutnunk a groteszk ellenfelekhez, akiknek végtagjait le kell vágni, a lábaikat le kell robbantani, és kreatív módon kell mindent felhasználni, hogy túléljünk mindent és mindenkit. Az univerzum egyik legellenségesebb, legelszigeteltebb környezete, a Callisto nagyban rányomja bélyegét Jacob kétségbeesett küzdelmére.”

A The Callisto Protocol december 2-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu