The Callisto Protocol: mi rejlik a börtönben? [VIDEO]

A Striking Distance Studios és a Krafton egy új videóval jelentkezett Glen Schofield (a nemrég a túlórázást természetesnek tartó, és emiatt botrányt keltő Dead Space-alkotó) új játékából.

 

A magyarul Fekete Vas névre hallgató börtön felfedezése során több förtelemre fogunk bukkanni. Ezekből ad ízelítőt a The Callisto Protocol új videója, és ebben egy másik karakter is feltűnik. Őt mintha Karen Fukuhara alakítaniá (az Amazon Prime Video sorozatában, a The Boysban Miyashiro Kimikót alakította, és a 2016-os Suicide Squad/Öngyilkos osztag filmben is felbukkant Katanaként).

A játékról júniusban már összefoglaltuk, hogy miről szól: „A The Callisto Protocol a túlélő horror műfaj újgenerációs elképzelése lesz, és a Jupiter Callisto nevű holdján játszódik 2320-ban. A játék kihívás elé állítja a játékosokat, hogy megszökjenek a szigorúan őrzött Black Iron börtönből, és felfedjék annak félelmetes titkait. A horror, az akció és a magával ragadó történetmesélés keverékével a cél az, hogy új mérce legyen felállítva a horror terén az interaktív szórakoztatásban. A jövőben játszódó, narratíva-központú, külső nézetes játékban Jacob Lee-t irányíthatjuk. Ő a sors áldozata, miután a Black Iron börtönbe, egy szigorúan őrzött fegyházba vetettek.

Amikor a rabok szörnyű lényekké kezdenek átalakulni, a börtön káoszba borul. Jacob (miközben igyekszik megszökni a dutyiból), felfedezi a Callisto felszíne alatt rejtőző sötét és nyugtalanító titkokat. A lövöldözés és a közelharc egyedülálló keverékét használva a taktikánkak alkalmazkodnia kell a körülményekhez, hogy meg tudjuk küzdeni a gyorsan fejlődő lényekkel. Eközben új fegyvereket, felszerelést és képességeket kell találni, ugyanis a fenyegetés mértéke folyamatosan növekedni fog.

A The Callisto Protocol egy újgenerációs túlélő horror Glen Schofield, a Dead Space alkotójának fejéből; a hangulatot, a feszültséget és a brutalitást a tehetetlenség és az emberiesség félelmetes pillanataival vegyíti, és egy lüktető történetbe hajít minket. Kimondhatatlan borzalmak leselkednek minden sarkon. El kell sajátítani a közelharc és „a messzebbre szóló” harc izgalmas keverékét, beleértve egy egyedülálló gravitációs fegyvert, amelyet egykor a Black Iron őrei használtak a börtönlakók ellenőrzésére. Közel kell jutnunk a groteszk ellenfelekhez, akiknek végtagjait le kell vágni, a lábaikat le kell robbantani, és kreatív módon kell mindent felhasználni, hogy túléljünk mindent és mindenkit. Az univerzum egyik legellenségesebb, legelszigeteltebb környezete, a Callisto nagyban rányomja bélyegét Jacob kétségbeesett küzdelmére.”

A The Callisto Protocol december 2-án jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu