Több japán kiadónál is kopogtatott a felvásárlás miatt a Microsoft?

Eközben a redmondi cég igyekszik megvalósítani az Xbox Series egyik funkciójának kikapcsolását.

 

Phil Spencer, az Xbox-vezér a Squawk Asiának nemrég elmondta, hogy a lényegében feneketlen pénztárcával rendelkező Microsoft (elég csak annyit mondanunk, hogy Windows és Office…) nem fejezte be a felvásárlásokat, ugyanis komoly szerepet akar betölteni a játékiparban, így tervezik a további stúdiók felvásárlását, és így versenyben tudnak maradni: „A Sony ma üzletileg nagyobb szerepű a játékiparban nálunk, és ők továbbra is folytatják a beruházásokat. Ez egy nagyon-nagyon versenyképes piac. Arra törekszünk, hogy jelentős szereplők lehessünk. Nagyszerű tartalmat akarunk nyújtani a játékosainknak, és továbbra is aktívak maradunk [a felvásárlásokkal].”

Imran Khan, egy bennfentes spekulálni kezdett: úgy véli, hogy nagyobb japán kiadóknál érdeklődött a Microsoft a felvásárlás lehetőségéről, de nem tudni, hogy meddig jutottak a tárgyalásokkal. Az Xbox Series (főleg az S modell) korrekt sikereket ér el Japánban, a Game Pass pedig bátorítja a redmondi céget a felvásárlásban. Így a Netflix útvonalát írhatja le a szolgáltatás: a licencelés és a tartalomhoz kapcsolatos költségek olyan magasak lesznek, hogy a Microsoftnak kedvezőbb lesz a kiadók megvásárlása. Nem kizárt, hogy a SEGA az egyik célpontjuk, hiszen itt már kollaborálnak, de talán a Square Enix sem zárható ki.

Eközben a Quick Resume az Xbox Seriesen lehetővé teszi, hogy a játékokból „gyorsmentést” csináljunk, és fel tudjuk függeszteni őket, hogy később folytathassuk azokat pár másodpercen belül, ám ezt nem minden támogatja (főleg azon címek nem, amik online szerverkapcsolatot igényelnek). A PlayerUnknown’s Battlegrounds, a FIFA és a Halo Infinite pár példa arra, ami küszködik a Quick Resume után.

Ezt egy felhasználó felvetette a Twitteren: GabeTC nem érti, hogy miért nem lehet kikapcsolni ezt a funkciót, mert egy online játék így használhatatlan, és újra kell indítani. Erre aztán reagált Spencer is: szerinte jó kérés ez, és felteszi a listára, amivel a Microsoft foglalkozni szeretne.

Forrás: PSL, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu