Menu

Több japán kiadónál is kopogtatott a felvásárlás miatt a Microsoft?

Eközben a redmondi cég igyekszik megvalósítani az Xbox Series egyik funkciójának kikapcsolását.

 

Phil Spencer, az Xbox-vezér a Squawk Asiának nemrég elmondta, hogy a lényegében feneketlen pénztárcával rendelkező Microsoft (elég csak annyit mondanunk, hogy Windows és Office…) nem fejezte be a felvásárlásokat, ugyanis komoly szerepet akar betölteni a játékiparban, így tervezik a további stúdiók felvásárlását, és így versenyben tudnak maradni: „A Sony ma üzletileg nagyobb szerepű a játékiparban nálunk, és ők továbbra is folytatják a beruházásokat. Ez egy nagyon-nagyon versenyképes piac. Arra törekszünk, hogy jelentős szereplők lehessünk. Nagyszerű tartalmat akarunk nyújtani a játékosainknak, és továbbra is aktívak maradunk [a felvásárlásokkal].”

Imran Khan, egy bennfentes spekulálni kezdett: úgy véli, hogy nagyobb japán kiadóknál érdeklődött a Microsoft a felvásárlás lehetőségéről, de nem tudni, hogy meddig jutottak a tárgyalásokkal. Az Xbox Series (főleg az S modell) korrekt sikereket ér el Japánban, a Game Pass pedig bátorítja a redmondi céget a felvásárlásban. Így a Netflix útvonalát írhatja le a szolgáltatás: a licencelés és a tartalomhoz kapcsolatos költségek olyan magasak lesznek, hogy a Microsoftnak kedvezőbb lesz a kiadók megvásárlása. Nem kizárt, hogy a SEGA az egyik célpontjuk, hiszen itt már kollaborálnak, de talán a Square Enix sem zárható ki.

Eközben a Quick Resume az Xbox Seriesen lehetővé teszi, hogy a játékokból „gyorsmentést” csináljunk, és fel tudjuk függeszteni őket, hogy később folytathassuk azokat pár másodpercen belül, ám ezt nem minden támogatja (főleg azon címek nem, amik online szerverkapcsolatot igényelnek). A PlayerUnknown’s Battlegrounds, a FIFA és a Halo Infinite pár példa arra, ami küszködik a Quick Resume után.

Ezt egy felhasználó felvetette a Twitteren: GabeTC nem érti, hogy miért nem lehet kikapcsolni ezt a funkciót, mert egy online játék így használhatatlan, és újra kell indítani. Erre aztán reagált Spencer is: szerinte jó kérés ez, és felteszi a listára, amivel a Microsoft foglalkozni szeretne.

Forrás: PSL, VGC

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu