Azt állítják a játékfejlesztők, hogy még csak nem is szóltak nekik a Stadia bezárásáról

TECH HÍREK – Több fejlesztő is aggodalmának és elkeseredettségének adott hangot a Stadia bezárásának bejelentését követően, mivel nem kaptak előzetes értesítést. Volt olyan csapat, akinek hónapok munkája ment a kukába emiatt.

 

A Google tegnap jelentette be, hogy a Stadia 2023 januárjában bezár, de sok fejlesztő számára a nyilvános bejelentés volt az első, amit hallottak róla.

A Maia fejlesztője, Simon Roth twitteren azt írta, hogy „hónapok munkája [az ő] munkája megy megint a kukába”, hozzátéve, hogy nem kapott semmilyen előzetes értesítést: „Minden alkalommal, amikor valami rossz történik a játékokban, az érintettek, akiknek néha a feje tetejére áll az életük, a sajtóból vagy a Twitterről értesülnek. Se e-mailek, se telefonhívások, se figyelmeztetés, se megjegyzés a weboldalon”.

Hozzátette, hogy „nem ismer senkit, aki most a Stadia dolgaival foglalkozik, aki többet hallott volna, mint amit a sajtóból”. A téma további részében egy másik Twitter-felhasználótól származó képernyőfotót osztott meg, amely azt mutatja, hogy a Google munkatársai állítólag csak három órával a nyilvános bejelentés előtt értesültek a bezárásról.

Más fejlesztők is hasonló történeteket osztottak meg: az SFB Games munkatársa, Tom Vian a Twitteren azt írta, hogy a Tangle Tower holnap jelenik meg a Stadia-ra, a Stadia bezárását bejelentő The Verge cikke pedig „először [ő] hallott a bezárásról”.

Rebecca Heineman veterán játékfejlesztő szintén tweetelt: „Van egy címünk, ami november 1-jén jelenik meg. Erre most hallunk az egészről”. Később hozzátette, hogy csapata „még mindig azon töpreng, hogyan tovább”.

A tegnap megosztott közleményben a Stadia alelnöke és vezérigazgatója, Phil Harrison azt mondta, hogy továbbra is „egyértelmű lehetőségeket lát arra, hogy ezt a technológiát a Google más részein is alkalmazzák”, és hogy a vállalat továbbra is „mélyen elkötelezett a játékok iránt”. 

A Google visszatéríti a Google Store-on keresztül történt összes Stadia-vásárlást, mivel azt azonnal levették, de a fejlesztőpartnerek részéről tett intézkedésekkel nem foglalkozott.

A GamesIndustry.biz megkereste a Google-t, hogy tisztázza a helyzetet.

Forrás: GamesIndustry.biz 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu