Európában is ellenzi a Sony a Microsoft Activision Blizzard-vásárlását!

Állítólag még a Sony fő fejese, Jim Ryan is Brüsszelbe utazott (milyen jól esik más, nem kizárólag negatív kontextusban olvasni erről a városról, nem?).

 

Több helyen is hallottuk már, hogy a Sony elítéli a rivális terjeszkedését, mert bár „a kékek” is részt vesznek a konszolidációban (pl. a Bungie-t is megvásárolták), nekik nincs akkora pénztárcájuk mint a redmondiaknak, akik az Azure, a Windows és az Office termékekkel megengedhetik maguknak, hogy közel 70 milliárd dollárt költsenek az Activision Blizzardra. Ezt a Sony Brazília után már az Európai Unió területén is ellenezni kezdte.

A Dealreporter szerint Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója szeptember nyolcadikán Brüsszelbe repült, hogy személyesen meglátogassa az Európai Unió vezetőségét, és kifejthesse aggodalmait a Microsoft tervei kapcsán. Nagy eséllyel az Egyesült Államokban is rá fog bólítani a vásárlásra a szövetségi kereskedelmi bizottságuk (FTC), de a tengeren innen nem mindenki ért egyet a Microsoft terveiivel.

A Sony attól fél, hogy a Call of Duty, az Activision Blizzard egyik ékköve Microsoft-exkluzív lesz, így Xboxon és PC-n ott lesz az évente jelentkező lövöldözős játék, és PlayStationön nem, de arról is írtunk már, hogy a Microsoft többször, határozottan is kihangsúlyozta, hogy nem akarnak ilyesmit, igaz, az érem másik oldalát is meg kell vizsgálnunk. Tény, hogy a következő pár évig érvényes megállapodás van a Sony és a Call of Duty között, de utána ki tudja, hogy mikor húzza ki a szőnyeget Phil Spencer, az Xbox-vezér Ryan lába alól. (Nagy eséllyel az első adandó alkalommal.)

Ha igaz, amit a pletykák mondanak, akkor Ryan tényleg komolyan tart a Call of Duty jövőjétől, mert ha a főnök személyesen kirepült Kaliforniából Európába, akkor tényleg tart attól, hogy a Microsoft elhappolja előle a legnépszerűbb IP-k egyikét. (A Bethesda kapcsán ezt már megtette a The Elder Scrolls VI-tal, és a Starfield sem lesz PlayStation 5-ön.)

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu