Több mint tízéves játékhoz képest pofátlanul magas Switch-en a Skyrim ára, amelyen már egyébként szintén több mint ötéves

2011 őszét írtuk, és én 60 dollárba került a Skyrim, megjelenéskor. 2022 ősze van, és 70 dollárba kerül a Nintendo Switch verzió, pedig az sem „mai gyerek”.

 

Kezdjük látni a 70 dolláros játékok hajnalát, hiszen az olyan AAA kiadványok, mint a Final Fantasy 7 remake és a Call of Duty is igyekeznek behúzni ezt a kis plusz pénzt. Ez még rendben is van, hiszen nagy a AAA játékok fejlesztése ( vagy a remake) nehéz és drága dolog, de mi a helyzet a 70 dollárral egy 11 éves játék egyéves remasterének portjáért? A derék Nintendo szerint a Skyrim Anniversary Edition esetében ez is teljesen rendben van.

A Skyrim Anniversary Edition – nem összetévesztendő a 2013-as Skyrim Legendary Editionnel vagy a 2016-os Skyrim Special Editionnel – tavaly novemberben debütált újgenerációs konzolokon és PC-n. Előnye a 2016-os Special Editionnel szemben nagyjából csak annyi, hogy a korábbi 48 Creation Club-elem (a Bethesda által eladásra jóváhagyott prémium modok) mellett 26 új Creation Club-elemet is tartalmaz. A Switch sosem kapta meg a Special Editiont, így ez az új, új kiadás egyben az első alkalom, hogy az SE továbbfejlesztett verziója a Creation Engine a Nintendo konzolján is megjelenjen.

Remélem, ettől kevésbé fájt a fejed, ha elolvasod, mintha megírtam volna, de ez csak rosszabb lesz. A 2021-es kiadású Anniversary Edition „csak” 50 dollár volt! A Switch Anniversary Edition 70 dolláros árcédulája nem csak vákuumban rangsorol, hanem rávilágít arra az abszurditásra is, hogy az alapjáték továbbra is 60 dollárba kerül a rendszeren – ez már akkor is megalázó volt, amikor 2017-ben megkaptam, és 2022-ben is abszolút abszurd.

Ezekért az árakért minden Elder Scrolls játékot, beleértve a Skyrimet is, megkaphatod a Steamen vagy a GOG-on úgy, hogy marad elég pénzed még egy mekire is. A PC eredendő rugalmassága és a NexusMods elkötelezett közössége lehetővé tenné azt is, hogy agyon moddolhatod a játékodat, hogy úgy nézzen ki, mint egy nextgen cím.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu