Ilyen lehet a Peaky Blinders nyílt világú videójáték-adaptációja?! [VIDEO]

A TeaserPlay csapata által kiadott új koncepcióvideó megmutatja, hogyan nézhetne ki egy nyílt világú Peaky Blinders játék Unreal Engine 5-ben.

 

 

A YouTube-on közzétett új videóban a TeaserPlay független fejlesztői egy koncepció-trailert mutatnak be egy nyílt világú Peaky Blinders-játékról, amely Unreal Engine 5-ben készül. A trailer a népszerű, Magyarországon a Birmingham bandái címet viselő brit bűnügyi dráma szereplőit és helyszíneit mutatja be, és ízelítőt ad abból, milyen lenne felfedezni a sorozat 1920-as évekbeli Angliáját.

Az első világháborút követő Angliában játszódó Peaky Blinders Cillian Murphy Tommy Shelbyjét és Peaky Blinders bandáját követi, akik Birminghamben és azon kívül is egyre nagyobb bűnszervezetet hoznak létre.

A sorozat, amelyet lazán inspirált egy valós, ugyanebben az időszakban működő birminghami bűnbanda, a nézők és a kritikusok körében egyaránt sikeressé vált, és nemrég fejeződött be a hatodik és egyben utolsó évada. A sorozatból spin-off film készül, a londoni székhelyű Maze Theory fejlesztő pedig Peaky Blinders VR-játékot készít Peaky Blinders: The King’s Ransom címmel, amely még idén megjelenik.

A rövid trailer a Cillian Murphy által alakított Tommy Shelby-vel kezdődik, aki Birmingham Little Italy negyedében sétálgat, így a TeaserPlay bemutatja a figyelemre méltóan részletes környezetet, amit a demóhoz készítettek. A városi utcáktól kezdve a régi autókkal az utakon és a korhű reklámokkal díszített épületeken át a sötét és piszkos ipari területekig, ahol a repedezett raktárak ablakaiból fény világlik, a TeaserPlay nagyszerűen használja az Unreal Engine 5-öt, hogy egy olyan játékvilágot mutasson be, amely megfelelően élethűnek és mocskosnak tűnik.

Bár a trailer nem sokat mutat a játékmenetet illetően a feltételezett Peaky Blinders címben, a 20. század eleji Birmingham részletes rekonstrukciója üdítő változást jelentene a sok nyílt világú bűnügyi játék modern helyszínéhez képest.

Mivel a Grand Theft Auto 6 valószínűleg több év múlva jelenik meg, és néhány játékos még mindig a Saints Row reboot gyenge fogadtatása miatt szenved, egy nyílt világú játék, amely a Peaky Blinders univerzumában játszódik, egyedülálló módon változtatná meg a GTA-formulát, ha valaha is megjelenne.

Mivel Hollywood egyre gyakrabban használja az Unreal Engine-t olyan produkciók digitális díszleteinek létrehozásához, mint a Mandalorian és a Batman, nem meglepő, hogy a rajongók ugyanezt a technológiát használják kedvenc sorozataik és filmjeik újrateremtésére. Az olyan rajongói trailerek, mint ez, és egy másik, amely egy feltételezett nyílt világú Game of Thrones-játékhoz készült, azt mutatják, hogy a játékosok valóban vágynak arra, hogy felfedezzék a filmekből és a tévéből megismert világokat.

Ahogy az Unreal Engine 5 segítségével elkezdenek készülni az ezeken a tulajdonságokon alapuló játékok, a játékosok hamarosan olyan méretben és részletességgel fedezhetik fel kedvenc kitalált világaikat, ami korábban elképzelhetetlen volt.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu