FPS lehet a Blizzard egyelőre cím nélküli túlélőjátéka?!

A Blizzard be nem jelentett túlélőjátékával kapcsolatos részletek kevéssé ismertek, de egy új álláshirdetés vet némi fényt a titokzatos projektre.

 

 

2022 januárjában a fejlezstőóriás Blizzard csendben bejelentette egy új IP létrehozását, amit a 2014-ben bemutatott Overwatch óta nem tett meg. Mégis, több mint hat hónappal a még meg nem nevezett cím hivatalos megerősítése után nagyon keveset tudni a projektről. A Blizzard legutóbbi álláshirdetései azonban arra utalnak, hogy a most bejelentetlen túlélőjáték néven ismert projekt lassan formát ölt, az egyik álláshirdetés pedig kifejezetten FPS-játékok fejlesztéséhez szükséges ismeretekkel rendelkezőket keres.

A Blizzard jelenleg Senior FPS Mission Designer-t keres az „Unannounced Survival Game” fejlesztéséhez, és az álláshirdetés kiemeli az „FPS Mission experiences”, „open-world gameplay” és „gameplay puzzles” készítésében való jártasságot.

A hirdetést valószínűleg szándékosan hagyták homályosnak, bár ismét megerősíti, hogy a játék valamilyen nyílt világú, többjátékos FPS-élmény lesz.

A „játékmenet rejtvények” kifejezés felhúzhat néhány szemöldököt, de olyan módon használják, hogy nehéz meghatározni. A Blizzard „gameplay puzzles” nem feltétlenül a hagyományos Resident Evil stílusú rejtvényeket jelenti a játékosok számára, amelyeket meg kell oldaniuk; ez inkább egy ezoterikusabb gyakorlatra utalhat, amely a játékmenet kiegyensúlyozására és simítására irányul, és a játékmenet komplexitását nagyon nagy közönségnek szánják.

Mivel a Diablótól a Call of Dutyig mindenben benne van a keze, a rejtvények nem éppen a Blizzard erősségei közé tartoznak, bár lehetséges, hogy ez az új cím drasztikusan más megközelítést alkalmaz a fejlesztő jelenlegi tevékenységi köréhez képest.

Ráadásul mivel gyakorlatilag semmilyen információ nincs a projektről, amin elindulhatnánk, nehéz elképzelni, hogy a Blizzard értelmezése egy FPS túlélő címről hogyan nézhet ki. Ilyen ködös kifejezésekkel a Destiny-től kezdve a The Forestig bármit lehetne illetni, bár a Blizzard nagy költségvetésű, élőszereplős címekre való hajlama minden bizonnyal inkább az előbbihez terelné az „Unannounced Survival Game”-et.

A megerősített fantasy környezet valami olyasmit idézhetne fel, mint a Monster Hunter vagy a Warcraft sorozat az RPG elemek nélkül, bár ez még mindig nem ad határozott képet arról, hogy milyen irányba tarthat a Blizzard.

Mindezek alapján a Blizzard készülő FPS címével kapcsolatos konkrét információk valószínűleg még jó ideig titokban maradnak. Szerencsére a közeljövő meglehetősen ígéretesnek tűnik a kiadó számára, hiszen mind az Overwatch 2, mind az Activision Call of Duty: Modern Warfare 2 a 2022 októberében megjelenő launch lineup kiemelt darabjai.

Forrás: Juegoss.blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu