Sherlock Holmes a múlté?! Watson doktor saját sorozatot kaphat a CBS-en

MOZI HÍREK – A Watson címet viselő sorozatban a segédhős kerül majd előtérbe, hogy Sherlock Holmes meggyilkolása után egyedül oldjon meg ügyeket.

 

 

Itt az ideje, hogy Dr. Watson kerüljön végre a rivaldafénybe! A Deadline értesülései szerint a CBS új lendületet akar adni a Sherlock Holmes-történetnek azzal, hogy a segédtársat helyezi főszerepbe egy új sorozatban, amelynek címe Watson lesz. A nyomozós elemekkel tarkított orvosi drámaként leírt sorozatot Craig Sweeny írja, aki korábban a Sherlock és Watsonon (Elementary) dolgozott. Aaron Kaplan Kapital Entertainment és a CBS Studios áll a projekt mögött. Sweeny Kaplan, Brian Morewitz és Shäron Moalem MD, PhD mellett lesz executive producer.

A Watson sorozat szinopszisa is napvilágot látott, ezt alább olvashatjátok.

„Egy évvel azután, hogy barátja és társa, Sherlock Holmes Moriarty keze által meghalt, Dr. John Watson egy ritka betegségek kezelésével foglalkozó klinika vezetőjeként folytatja orvosi karrierjét. Watson régi élete azonban még nem ért véget – Moriarty és Watson megírják a saját fejezetüket egy olyan történetben, amely több mint egy évszázada lenyűgözi a közönséget.”

„A Watson egy erős nyomozói vonallal rendelkező orvosi sorozat, amelyben a történelem egyik legnagyobb detektívjének modern változata a bűnügyek megoldása helyett a legnagyobb rejtély megoldására fordítja figyelmét: a betegségekre és arra, ahogyan megzavarják az életünket.”

A Sherlock Holmes megölésének koncepciója nem teljesen új, bár a legtöbb adaptáció esetében biztosan kívül esik a megszokottól.

Az eredeti szerző, Arthur Conan Doyle egyszer írt egy novellát, az 1893-as „The Final Problem” címűt, amelyben Holmes meghalt a Moriartyval vívott csatában. A rajongók nem voltak elégedettek, és az olvasók ellenérzései után a karaktert később visszahozták a „The Hound of the Baskervilles” című elbeszélésben, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta. Meglátjuk, hogy a rajongók fogékonyabbak lesznek-e manapság egy olyan Sherlock Holmes-történetre, amely már az elején megöli a népszerű karaktert.

Mindenesetre Sherlock Holmes még mindig lélegzik a hamarosan érkező egyéb adaptációkban. Henry Cavill játssza a karaktert az Enola Holmes 2-ben, felelevenítve a 2020-as eredetiben játszott szerepét. Millie Bobby Brown vezeti ezeket a filmeket Sherlock húgaként. Habár a híres nyomozó itt is kilép a rivaldafényből, azért még életben van. Az Enola Holmes 2 premierjét 2022. november 4-re időzítik a Netflixen.

Évek óta pletykálnak arról is, hogy Robert Downey Jr. egy új Sherlock Holmes-filmben újra eljátssza Sherlock szerepét.

Állítólag az HBO Maxnál is dolgoznak fejlesztés alatt álló spinoffokon, ami, ha igaz, arra is utalhat, hogy egy újabb Sherlock Holmes-film is készül. Nehéz megmondani, hogy mi lesz a filmsorozat vagy a karakter jövője, de úgy tűnik, csak idő kérdése, hogy mikor tér vissza a mozivászonra. Kérdés, hogy a Sherlock Holmes 3 végül előbb megvalósul-e, mint a Watson, de az biztos, hogy a rajongók mindkettőt örömmel fogadnák.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu