A CD Projekt Red társalapítója és vezérigazgatója távozik, míg a cég újabb irodát nyitott!

A CD Projekt Red társalapítója és közös vezérigazgatója, Marcin Iwiński lemondott pozíciójáról, hogy új feladatot vállaljon a cégnél, miközben a CDPR tovább bővül Észak-Amerikában.

 

 

A CD Projekt Red kötelékében közel 30 évig szolgáló Marcin Iwiński, a vállalat társalapítója és közös vezérigazgatója leköszönt posztjáról. A távozás híre pillanatokkal azután érkezett, hogy a CDPR stratégiai frissítést adott ki a vállalat jövőjével és a készülő címekkel kapcsolatban.

Iwiński lemond a közös vezérigazgatói posztról, és a CD Projekt felügyelőbizottsági elnöki szerepét tölti be.

2022 végéig minden, eddig Iwiński által ellátott feladatot átadnak kollégáinak. Bár Iwiński lemond a legfelsőbb vezetői pozícióról, lelkesedik azért, hogy más minőségben is hozzájáruljon a CDPR munkájához. Iwiński Kataryzna Szwarcot, a CD Projekt felügyelőbizottságának jelenlegi elnökét követné.

A korábbi vezérigazgató a cég hivatalos Twitter-fiókján keresztül osztott meg egy hosszú üzenetet, hogy továbbítsa gondolatait a munkatársaknak és a rajongóknak. Iwiński izgatottan tekint a CD Projekt és a világszerte 1200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat jövője elé. Ezen alkalmazottak jelentős része számos új címen dolgozik a CDPR fejlesztőirodáiban. Ezek a címek között szerepel az új trilógia első Witcher-játéka, a Cyberpunk 2077 folytatása és egy új IP. Emellett a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty bővítmény a fejlesztés utolsó fázisában van.

 

 

A CD Projekt RED készül bővíteni a Night City élményét a Cyberpunk 2077-ben PC-n, PS5-ön, Xbox Series-en és Stadián.

 

 

Iwiński továbbra is a CD Projekt egyik fő részvényese marad, miközben nem ügyvezető szerepet tölt be a vállalatnál.

Emellett azt tervezi, hogy lehetőségeihez mérten aktívan támogatja a CD Projekt vezetőségét. Mivel a CD Projekt Red több új címet is készít, Iwiński biztosítani szeretné, hogy a történetmesélés továbbra is előtérben maradjon. Üzenete végén Iwiński köszönetet mond a fejlesztőknek és a rajongóknak, amiért az elmúlt három évtizedben segítettek formálni a CDPR-t.

 

Újabb fejlesztőcsapat a CD Projekt Red égisze alatt?

 

Szintén friss hír, hogy a CDPR egy egy harmadik észak-amerikai stúdiót is létre készül hozni a Vancouver és a The Molasses Flood mellett, amely a CD Projekt Red North America nevet kapná. A The Molasses Floodhoz hasonlóan ennek is Bostonban lesz a székhelye. Sajnos a munkájukról egyelőre nem sokat tudni, ám úgy hírlik, hogy egy új cyberpunk-projekten dolgozhatnak, amely az Orion kódnevet kapta.

Úgy tűnik, hogy bár a CD Projekt Red számos új játékon dolgozik, ezek többsége még a korai előkészítő szakaszban van. A vállalatnak azonban a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty stabil és sikeres megjelenésére koncentrál, hogy jövő év elejéig fenntartsák a szükséges lendületet.

Forrás: Juegos.news, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu