Starfield: még egy halasztást kapott csendben Todd Howard új játéka és IP-je?

Egyszer már eltolta a Microsoft a Bethesda Game Studios új agyszüleményét, de úgy tűnik, hogy a redmondi cég már most elhatározta magát egy második halasztás mellett.

 

Amikor a Microsoft és a Bethesda bemondta, hogy a Starfield 2022. november 11-én fog megjelenni, úgy tűnt, hogy ezt Todd Howardék tartani fogják, mert ők inkább kiadják bugosan a játékukat (a The Elder Scrolls IV: Obliviontól kezdve ez kb. az ÖSSZES megjelenésükre vonatkozik), de aztán idén májusban hivatalossá vált, hogy a Redfallal együtt át lett téve 2023 első felére. Május környéke tűnt az új lehetséges megjelenési időszaknak, de ez is módosulhat még.

A WCCFTech írt arról, hogy a SteamDB-n a Starfield megjelenési dátuma ismét módosult, és erről egy screenshot is készült. Ezt lent meg lehet tekinteni. A megjelenési dátum át lett írva 2022. november 11-éről (igaz, ez már majdnem öt hónapja nem volt valós) 2023. december 29-ére. Ideiglenes, placeholder megjelenési dátumnak tűnik, ez nem is kérdéses, ám ez a nap péntekre esik. Nagyon furcsa lenne, ha az év végi szünetben lenne a megjelenés, mert december közepétől január elejéig általában leáll a játékipar, hogy kipihenje magát egy kis téli szünet során… és eközben nagyobb, komolyabb játékmegjelenések sem szoktak lenni. (Karácsony előtt néhány nappal esetleg… de karácsony és újév között nem!)

A Starfield oldalához rövid időre hozzáadtak, majd eltávolítottak róla egy „csomagot”, ami vagy a season passhoz, vagy valamilyen DLC-hez kapcsolódik. Valamit machinált a Microsoft és a Bethesda a Valve felületén, úgyhogy valamit terveznek Howard következő nagy dobásával, és mivel neki a Fallout 76 felettébb kaotikus rajtja után valamit villantania kell, nem csoda, hogy nagy figyelem összpontosul a játékra.

A Starfield hivatalosan 2023 első felében, a SteamDB szerint pedig 2023. december 29-én érkezik Xbox Seriesre és PC-re. Természetesen a megjelenés napjától kezdve ott lesz az Xbox Game Pass kínálatában is.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu