Kiderült, meddig kell még várnunk a The Witcher 4-re! [VIDEO]

A The Witcher 3: Wild Hunt 2015-ben jelent meg, ám úgy tűnik, a rajongóknak a folytatás megjelenésére egészen a 10. évfordulóig kell várniuk.

 

 

A rajongók már a harmadik Witcher-játék, a Wild Hunt óta kiáltanak a folytatásért, hiszen rendkívül elismerő kritikákat kapott. A CD Projekt Red kiadó 2022 márciusában jelentette be a folytatást, amely az Unreal Engine 5-öt használja majd. Korábban a CDPR a REDengine-t használta a Witcher-játékokhoz, de megjelenési ablakot csak nemrég adtak a negyedik részre.

Adam Kicinski, a CD Projekt Red elnöke bejelentette, hogy nem csak egy negyedik Witcher-játék lesz, hanem egy teljesen új trilógia.

Az új trilógia első játéka Polaris kódnéven fut, és Kicinski kijelentette, hogy a megjelenés legkorábban 2025-ben lesz. A hosszú várakozás azért van, mert a CDPR az Unreal Engine 5 technológiájának fejlesztésén dolgozik, hogy az működjön a játéksorozatban.

Kicinski úgy érzi, hogy minden egyes új Witcher-játékkal három évet kell számolni, ami azt jelenti, hogy a negyedik rész 2025 vége körül várható, az ötödik 2028-ban, a hatodik pedig 2031-ben. Ezek azonban egyelőre csak durva becslések, bármi változhat a játékmotor fejlesztésének függvényében.

 

 

The Witcher 3: Wild Hunt az elmúlt évtized egyik legfontosabb videojátéka, és egy olyan javaslat, amely közvetlenül befolyásolta az iparágat és a nyílt világok megközelítését és szemléletét. Most a CD Projekt RED címe az új generációra készül, a megjelenési dátum pedig közelebb lehet, mint gondolnánk.

 

 

Ami a The Witcher 4 megjelenési módját illeti, ne számítsunk arra, hogy csak az Epic Games indítóprogramjához lesz kötve. A CDPR CTO Pawel Zawodny elmondta, hogy bár a két fél együttműködik, a játék nem lesz része egy exkluzív megállapodásnak. A kiadó a további Witcher-játékok mellett bejelentette, hogy lesz egy Cyberpunk 2077 folytatás és egy új szellemi termék, amely a Hadar kódnevet viseli és a semmiből fog készülni, de sok részletet nem árultak el.

A The Witcher-sorozat rajongói az új trilógián kívül még két játékra számíthatnak.

A CD Projekt Red bejelentette, hogy a The Molasses Flood stúdió saját játékot készít, amely inkább egy Witcher multiplayerre koncentrál, míg egy meg nem nevezett fejlesztő egy Witcher-játékon fog dolgozni, amely várhatóan ugyanolyan hosszú és tartalmas lesz, mint a sorozat fő bejegyzései. Összességében ez egy örvendetes hír a rajongók számára, akik azt hitték, hogy Geralt kalandjai véget értek, miután a CD Projekt Red 2017-ben bejelentette, hogy valószínűleg nem tér már vissza.

Mindent egybevetve, a Witcher-sorozat 15 éve létezik, és az összes kiadást tekintve több mint 50 millió példányban kelt el. A sorozat fő részei bizonyultak a legnépszerűbbnek, bár a hat spin-off, köztük a Gwent önmagában is népszerű.

Forrás: GlobalGaming

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu