Overwatch 2: szolid teljesítmény minden kurrens-gen platformon [VIDEO]

A kurrens-gen konzolok és a PC közötti összehasonlításból láthatjuk, hogy a Blizzard free-to-play játéka megfelelően fut mindegyik 2020-as konzolon.

 

ElAnalistaDeBits gyakran készít összehasonlító videókat, és ezúttal is korrekt munkát végzett a héten elrajtolt Overwatch 2 kapcsán is (ennek viszont velejárója volt az, hogy az első rész de facto megszűnt létezni: annak elindításával csak annyit kapunk, hogy töltsük le a második részt…), így láthatjuk, hogy a PlayStation 5, az Xbox Series X, illetve az Xbox Series S milyen teljesítményt mutat fel a stabil frame rate-et igénylő, főképp kompetitív FPS futtatása során.

A felbontás vertikálisan (függőlegesen) dinamikus, és az Xbox Series X-en ez magasabb a teljesítményre kihegyezett (performance) mód során (azaz közel van a 2160 pixelhez), ám a PlayStation 5 felbontása horizontálisan (azaz vízszintesen) magasabb (közelebb van a 3840 pixelhez), így a képélesítés mindkét konzolon viszonylag megegyező. A PC-s verzió lépéselőnyben van több ponton is (jobb ambient occlusion, nagyobb árnyékfelbontás; tükröződések, anti-aliasing, anizotropikus szűrés).

A PlayStation 5-ön a felbontást preferáló (resolution) módon 2160p-t mutat fel (azaz 4K-t), 60 FPS frame rate-tel. A kiegyensúlyozott (balanced) mód 1440p-re viszi le a felbontást, de másodpercenként 60 képkockát kapunk. A performance móddal általában 2048×1260 felbontáson fut az Overwatch 2, de 2240×1260 is lehet, de cserébe 120 FPS-sel fut az ezt támogató kijelzőkön. Xbox Series X-en a resolution mód 2160p-t és 60 FPS-t, a balanced mód 1080p-t (!?) és 60 FPS-t, a performance mód pedig általában 1920x1440p-t, vagy akár 2560x1440p-t tud 120 FPS mellett.

Az Xbox Series S eredménye itt is becsületes: a resolution móddal 1440p a plafon 60 FPS-sel, a balanced letekeri a felbontást 1080p-re, és a performance mód itt sem maradt el: 120 FPS-t kapunk, igaz, a felbontás 720p, de ez sem rossz, hiszen gyengébb hardverű a „nagytesóval” szemben. PC-n 4K-n tesztelt maximum grafikai beállításokkal.

A játék amúgy PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switchen is elérhető.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu