Már most megdöntötte elődjének játékosszámát az Overwatch 2

Az Activision Blizzard szerint (nem, nem csak Blizzard, ezt érdemes mihamarabb elfelejteni!) már most elérte azt a pontot a free-to-play játék, hogy több játékosa volt egyszerre az Overwatch 2-nek mint amit az első rész valaha is képes volt elérni.

 

Az Overwatch a megjelenése utáni első három hónapban 15 millió játékost tudott bevonzani. Ezzel szemben az Overwatch 2 az első tíz napja alatt több mint 25 millió játékost ért el, és nem csak ebben hagyta le az első rész helyét en bloc átvevő folytatás, hanem az egyidejű játékosok számában is: itt bár pontos számot nem tudunk, de az Activision Blizzard szerint majdnem háromszorosa lett az új termék eredménye a régiének.

„Az Overwatch 2 megjelenése nagyon fontos pillanat volt a Blizzard számára. Nagyon örülünk, hogy új játékosokat hozhatunk a világ minden tájáról az Overwatch vibráló univerzumába, miközben a meglévő Blizzard-közösséget is üdvözölhetjük. Ez még csak a kezdet: annyi felfedeznivaló lehetőség van az Overwatch világában, és alig várjuk, hogy a játékosok megtapasztalják mindazt, amit a csapat az élő játéknak készít,” mondta a Blizzard elnöke, Mike Ybarra egy közleményben. Az élő kifejezés itt értelemszerűen az élő szolgáltatásos, live service modellre utal.

Az Overwatch 2 megjelenése nem volt problémamentes (DDoS-támadások, kviették a Battle.net-es mobilszámos szükségletet, és csütörtök óta a PC-ket hirtelen lekapcsoló vagy újraindító bug után vizsgálódnak), és ezért az elvesztett idő miatt megígérték, hogy a játékosoknak tárgyakat, illetve dupla XP-s hétvégéket biztosítanak a későbbiekben (jövő hétvégén, két hét múlva, illetve november 24-étől 28-áig). Erről a cég ezt írta: „Az Overwatch 2 élő szolgáltatásként való elindítása elképesztő lehetőségeket és várt illetve váratlan kihívásokat is rejt magában. Nagyrészt stabilizáltuk a játékot, és rengeteget haladtunk a problémák kijavításával. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy következetesen kivizsgáljuk a felmerülő problémákat. Gyorsan dolgozunk a javításokon, és átláthatóak vagyunk a közösségünkkel az Overwatch 2 állapotát illetően. A csapat továbbra is dolgozik a további stabilitási frissítések telepítésén, egy újabb javítást tervezünk a hét végére, és szorosan figyeljük a játékot a felmerülő problémák és hibák szempontjából.”

De azt se felejtsük, hogy arra verik a mellüket, hogy egy free-to-play játék iránti érdeklődés magasabb mint egy fizetős játék felé volt. Egyértelmű, hogy többen fognak valamivel játszani, amiért nem kell fizetni!

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu