Bayonetta 3-botrány: Hideki Kamiyát már a Twitter is blokkolja!

A PlatinumGames részéről Hideki Kamiya és a Bayonetta 3 főhősének korábbi szinkronhangja, Hellena Taylor közötti ellentmondásos viszálykodás után előbbi profilját vetette korlátozás alá a Twitter.

 

 

Akár szándékosan, akár nem, a Twitter közvetlenül belekeveredett a Bayonetta 3 executive producere, Hideki Kamiya és a főszereplő korábbi szinkronszínésze, Hellena Taylor körüli vitába, és nem csak azért, mert a vita ott zajlik. Úgy tűnik, a Twitter korlátozta Hideki Kamiya fiókját, miután válaszolt Taylor Bayonetta 3 bojkottra való felhívására.

Van mit kibogozni, de az egész úgy kezdődött, hogy Taylor készített egy videót, amiben elárulta, hogy a PlatinumGames meghallgatást tartott, hogy újra eljátszhassa Bayonetta szerepét (ami nem mindennapi dolog), és 4000 dollárt ajánlott neki, hogy utána az egész játék szinkronszínészi munkáját elvállalja. A neten azt is felvetették, hogy van itt egy kulturális elem, és ezek az akciók – arra kényszeríteni, hogy újra meghallgatásra menjen, és átalányt, kivásárlási díjat ajánlani neki – sok keleti cégnél így működnek.

Ahelyett, hogy egyenesen kirúgnának valakit, inkább erős célzásokat tesznek, ezzel jelezve a dolgot.

Kamiya szerint Taylor félreértelmezte a helyzetet, és „valótlanságnak” nevezte, amit mondott. Ezután nem túl homályosan megfenyegetett mindenkit az interneten azzal, hogy ezt a tweetet azzal zárta, hogy „TARTSÁTOK TISZTELETBEN A SZABÁLYAIMAT!”. Ez utalt Kamiya jól ismert ravasz ujjára, hogy blokkolja az embereket, amire persze bárkinek joga van a közösségi médiában. Az azonban egyértelmű, hogy sokan megnézték Taylor Bayonetta 3 videóját, igazságtalannak tartják a helyzetet, és ezt Kamiya szemére vetették. Jogos vagy sem, Kamiya úgy reagált, hogy annyi embert blokkolt, amennyit csak tudott, ezért a Twitter korlátozta a fiókját.

Az általános vélekedés szerint Kamiya olyan sok online felhasználót blokkolhatott, hogy a Twitter automatikus rendszerei ezt potenciálisan egy bot által végrehajtott tömeges blokkolásként definiálták.

A Taylor bojkottjára reagáló emberek száma miatt mindenképpen elképzelhető a fentebbi eset. Kamiya egyszerre olyan sokakat blokkolt, hogy ez azt eredményezte, hogy a fiókját korlátozták. Eközben a Twitter igyekezett megérteni, hogy mi történt, mármint a technológia önmagában. Természetesen számos oka lehet ennek, de úgy tűnik, hogy itt ez történt.

Egyelőre tovább gyűrűzik a botrány, és valószínűleg nem is lesz vége egyhamar. A Bayonetta 3 megjelenési dátuma közeleg, sokan vitatkoznak azon, hogy megvegyék-e vagy sem. A kritika szerencsére nem a Taylort helyettesítő színészre irányul, vagyis a Bayonetta szerepét átvevő, jól ismert Jennifer Hale-re, hiszen a helyzet nem az ő hibája. Valószínűleg nem is tudott róla. Jelen pillanatban elég zavaros a szituáció, és nagy a valószínűsége, hogy a következő napokban és/vagy hetekben még több mindenre fény derül.

Forrás: Diariotiempo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu