Silent Hill-közvetítésre készül a Konami!

És ez nem pletyka, hanem hivatalos információ! A kérdés persze csak az, hogy a japán cég mire készülhet a műsorban…

 

A Silent Hill hivatalos Twitter-fiókján írta a Konami, hogy a Silent Hill-sorozat legújabb híreit a Silent Hill Transmission során fogják közölni magyar idő szerint kissé kellemetlen időpontban, ugyanis október 19-én, este tizenegy órakor fog kezdődni a közvetítés, amit a Konami weboldalán követhetünk figyelemmel. (Azért hadd kérdezzük meg, hogy miért nincsen mondjuk valamilyen Twitch-jelenlét, amit kb. az összes nagyobb kiadó meg tudott oldani?)

Nem kizárt, hogy a tweetben megejtett utalás csak a nosztalgia felkeltésére szolgáló hype volt. Ezzel nyit a tweet, hogy „In your restless dreams, do you see that town?” (Látod-e azt a kisvárost a nyugtalan álmaidban?), amit meg is magyarázunk, mert bizony ez a kérdés is egy utalás a sorozat talán legjobb részére. A Silent Hill 2 egyik főszereplőjének, Mary-nek levele ezzel kezd: „In my restless dreams, I see that town. Silent Hill.” (Nyugtalan álmaimban látom azt a kisvárost. Silent Hill-t.)

Persze az is lehet, hogy valóban készül egy Silent Hill 2 remake, amiről pletyka szintjén már hallottunk. Lehet, hogy ez az, amin a Bloober Team (Observer, Blair Witch, The Medium) dolgozik, de nem kizárt, hogy japán fejlesztésről lesz szó, mert azt is hallottuk, hogy egyszerre több projekttel készül a Konami. Az viszont szintén gyanús, hogy Ito Masahiro, a Silent Hill franchise szörnytervezője, továbbá Yamaoka Akira, a zeneszerző is retweetelte a Konami bejelentését.

Az időzítés persze nem véletlen. Nemrég beszámoltunk arról, hogy a dél-koreai korhatár-besorolásért felelős bizottság értékelt egy olyan projektet, aminek Silent Hill: The Short Message a neve. Esélyes, hogy a Konami erről beszélni fog a közvetítés során, de mivel csak napokra vagyunk tőle, most már tényleg érdemes csak türelemmel kivárni a fejleményeket… hacsak nem jönnek további pletykák a műsor kapcsán, és ez nagy valószínűséggel be is fog következni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu