Resident Evil Showcase: a Capcom is műsort tart a héten! [VIDEO]

Ez már haláli: először a Konami bemondja, hogy a Silent Hillel kapcsolatban egy közvetítést tart (erről a minap beszámoltunk), erre azonnal reagált egy másik japán kiadó a saját túlélő horror IP-jével kapcsolatban…

 

A Konami egyfajta láncreakciót indított el, amikor bemondta, hogy magyar idő szerint október 19-án este 11 órakor a Silent Hill Transmission keretein belül híreket közöl, ugyanis a Capcom a Twitteren bejelentette, hogy október 21-én nulla órakor (tehát 20-áról 21-ére virradólag) készül a Resident Evil Showcase-szel. Ez még inkább nekünk kellemetlen időpont, de legalább tudjuk, hogy miről fog itt beszélni a japán cég. Az adást YouTube-on és Twitch-en nézhetjük.

Új játékmenetet, illetve trailert mutatnak a Resident Evil 4 Remake-ből, továbbá a Resident Evil: Village Gold Editionben található és külön is megvásárolható Winters’ Expansion kiegészítő is látható lesz. Valami más is lesz ezeken túl. Talán a Resident Evil Re:Verse, a nem sok játékos által igényelt és várt multiplayeres játék, ami a Resident Evil: Resistance folytatása kíván lenni. Elvileg ennek az alap Village-dzsel együtt kellett volna megjelennie, de azóta már majdnem másfél év (!) eltelt. Talán nem kéne erőltetni.

Eközben a Resident Evil: Village a Steamen kapott egy frissítést, ami miatt a PC-s verzió instabil lett, és gyakran kiakad. Erre a Capcom a Twitteren reagált: „Tudomásunk van arról, hogy a legutóbbi patch egyes felhasználóknál egy probléma miatt a játék kiakadását okozza. Jelenleg keressük a megoldást rá, és elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért!” Talán lehetne a Denuvo eltávolításával kezdeni. Itt sem igaz a megjelenési időszak védése duma.

Persze lehet, hogy a Resident Evil: Village Gold Edition miatt hagyták benn eddig. Ez október 28-án jön (külső nézetes mód, a csak külső nézetben játszható Shadows of Rose DLC Rose történetével, illetve a Mercenaries mód Additional Orders frissítése) PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A Nintendo Switch is ekkor kapja meg, de itt a felhőből fut majd. A Resident Evil 2 Remake, a Resident Evil 3 Remake és a Resident Evil 7: Biohazard felhős Switch-portja a tervek szerint még idén megjelenik. A Resident Evil 4 Remake pedig március 23-án jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Denuvo 100%) és PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu