Resident Evil Village: Shadows of Rose: miért jó, hogy önálló DLC-ként jelenik meg?

Mivel a Shadows of Rose egy DLC, és nem a Resident Evil 9 cselekménye, érdekes felvetések hangzottak el a történet lezárásában betöltött szerepéről.

 

 

A Halloween előtti hétvégén megjelenő Resident Evil Village: Gold Edition a rajongók számára ritka csemege lehet. A játék kapott egy harmadik személyű módot; Resident Evil Village Mercenaries módja karakterekkel és pályákkal bővül, Rosemary Winters pedig játszhatóvá válik a saját, harmadik személyű, narratívára épülő DLC-kiterjesztésében, a Shadows of Rose-ban.

A Shadows of Rose DLC-ről egyelőre kevés részletet tudni.

A játékosok egy különös, tükrös tájban tapasztalhatják meg Rose természetfeletti képességeit, amely látszólag visszatér a Dimitrescu kastélyba. Egy dolog már biztos, mégpedig az, hogy a Shadows of Rose lezárja a Winters család történetét a Resident Evil franchise-ban. Ez azért izgalmas, mert a Resident Evil előtt nyitva áll az ajtó, hogy a kilencedik résszel bármilyen irányba elindulhasson, és lehet, hogy a DLC-nek ebből a szempontból nem lesz semmilyen következménye.

 

A Shadows of Rose szigorúan csak a Resident Evil Winters családjának a lezárása lehet.

 

A Resident Evil Village lezárja Ethan Winters történetét. Miután a Resident Evil 7-ben Ethannel együtt élték át a Baker-telep borzalmait, a rajongók örülhettek, hogy a franchise empatikusan zárja le a történetét, amikor megmenti és megvédi a lányát.

Mivel ez a történet a Resident Evil Village-rel véget ért, a rajongók aggódhatnak, hogy a sorozat visszatérhet a túlélőhorror helyett az akcióra helyezett hangsúlyhoz. Lehetséges, hogy a franchise egy újabb friss arcú főszereplőt hoz létre saját, érdekes történettel, de még eltarthat egy darabig, amíg ilyen részleteket jelentenek be.

 

 

 

 

Addig is a Shadows of Rose valószínűleg kihasználja majd a Capcom által a Resident Evil Village-hez készített összes ikonográfiát, némiképp egy utolsó tisztelgésként.

Mivel ez a DLC a Winters narratíváját fogja lezárni, várható, hogy a DLC egyértelmű befejezést kap, és nem tesz semmilyen javaslatot arra, hogy merre mehet tovább a franchise.

A Shadows of Rose meglehetősen alacsony kockázatúnak tűnik egy narratívára épülő DLC szempontjából, legalábbis a rajongók elvárásainak kordában tartása szempontjából. A Resident Evil Village befejezése néhány érdekes narratív cliffhangerrel zárult: az egyik Chris Redfield elhatározása, hogy beszivárog a BSAA európai főhadiszállására, a másik pedig egy kitekintés Rose tinédzser korára.

 

A Shadows of Rose-ból hiányozhatnak a franchise örökölt karakterei?

 

Miután a Capcom úgy döntött, hogy Rose cliffhangerje lesz a Resident Evil Village narratív DLC-je, így most már várható, hogy a Resident Evil 9-ben Chris lesz a játszható főszereplő. Akárhogy is, a Shadows of Rose-ban nem kell szerepeltetnie semmilyen örökölt karaktert, kivéve Rose-t, és talán az édesanyját, Miát.

Mivel ilyen messze a jövőben játszódik, a Capcomnak végleges döntéseket kellene hoznia a legalább másfél évtizeddel később játszódó örökölt karakterekkel kapcsolatban, például arról, hogy Chris még életben van-e vagy sem. Ezekre a kérdésekre a válaszok nem várhatók, és ha bármelyik örökölt karakterrel foglalkoznak, az narratív szempontból nem lesz kielégítő. A játékosok például nem akarják tudni, hogy Chris még életben van-e, mert ez minden tétet kiiktatna a következő kiruccanásából.

Ugyanez vonatkozik bármely más örökölt karakterre, például Leonra, Jillre vagy Claire-re.

Ezért okos döntés volt, hogy a Shadows of Rose egy önálló DLC-bejegyzés, és nem egy teljes értékű folytatás, mert archiválhatja a Winters család történetét anélkül, hogy jelentősen befolyásolná a Resident Evil franchise más történeteit. Valószínűbb, hogy a franchise ehelyett a mai eseményekből fog továbblépni, vagyis a DLC egy önálló spin-off lesz, amely valószínűleg semmi más, a Resident Evil szempontjából releváns dologgal nem áll kapcsolatban.

Forrás: 9to5fortnite.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu