Amnesia: Rebirth: jó hírt kaptak az egyik nagy konzolgyártó rajongói!

A Frictional Games Amnesia: Rebirth című játéka az Xbox Game Passon „születik újjá”, tökéletes horror-slágerként Halloweenre.

 

 

Az Xbox nemrég mutatta be a Halloween előtt az Xbox Game Passon debütáló horrorjátékok sorát, amelyek közül a legfontosabb a 2020-as Amnesia: Rebirth. A hangulatban és feszültségben bővelkedő pszichológiai horror-kaland eredetileg PS4 konzol exkluzívként jelent meg, és az Xbox One és Xbox Series X/S tulajdonosok, valamint az Xbox Game Pass előfizetők végre játszhatnak vele, mielőtt a horror műfaja az ünnepek után ismét háttérbe szorulna.

A Frictional Games fejlesztett, a 2010-es évek műfajteremtő Amnesia: The Dark Descent című játékot.

A Penumbra-sorozatért is felelős csapat legutóbbi próbálkozása, az Amnesia: Rebirth a rajongók körében a megjelenésekor vegyes fogadtatásban részesült. A tiszta horror helyett inkább egy komor, a traumára és a nehézségekre összpontosító történetet kaptunk. Sokan úgy találták, hogy az eredeti játék felejthetetlenül hátborzongató, a sötétség és a benne lappangók elhárítására irányuló küldetéséhez képest ez rossz irányba tett lépés volt. Ennek ellenére a játék végül megtalálta a közönségét, és a közönség általános konszenzusa egyre kedvezőbb lett.

Az Amnesia: Rebirth és az Amnesia Collection – a sorozat első két részének gyűjteménye – október 20-án jelenik meg az Xbox Game Passon. Míg az előbbi a korábbi PlayStation-exkluzivitás miatt minden bizonnyal a kiemelkedő belépő, az utóbbit, az indie-sikerek duológiáját, amely segített újraértelmezni a pszichológiai horror műfaját, sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ha nincs az Amnesia: The Dark Descent, talán nem születtek volna meg az olyan mérföldkőnek számító horror-sikerek, mint az Outlast, a Visage vagy akár a Resident Evil 7.

Bármennyire is rémisztőek, az Amnesia-játékok nem az egyetlen horrorjátékok, amelyek a Halloween-ünnep előtt az Xbox Game Passon fognak megjelenni. A Frictional Games elismert horror-parádéja, a Soma is elérhető lesz, akárcsak a Humble Games által kiadott Signalis című izometrikus túlélőhorror.

Az Xbox Game Pass előfizetőknek, akik horror hangulatban vannak, érdemes lehet kipróbálniuk a Scornt is, egy magával ragadó akció-kalandjátékot, amely nem áll olyan távol az Amnesia-sorozattól. A Scorn a múlt héten jelent meg Xbox konzol exkluzívként, és bár a játékmenetbeli problémái miatt kissé megosztó lett, mégis egy kielégítően beteg hatórás sorozat, amely sok mindenben ugyanazokat a dobozokat ellenőrzi, mint az új Game Pass-jövevény Amnesia: Rebirth.

Forrás: Xbox

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu