Silent Hill-tripla: készül az Ascension, a Townfall és az f is [VIDEO]

Nem csak a Silent Hill 2 Remake lett hivatalos (miután a Konami elszúrta a közvetítést, és azonnal elérhetővé tette az adást, amibe így pillanatok alatt bele lehetett tekerni…).

 

A Genvid, a Behaviour Interactive (Dead By Daylight), a Bad Robot Games (J.J. Abrams cége) és a dj2 Entertainment dolgozik a Silent Hill: Ascensionön, ahol a játékosok közössége az új, interaktív streamsorozatban valóban befolyásolja a Silent Hill sztoriját. A projektről kicsit többet is elmondott a Silent Hill: Ascension producere, Jacob Navok:

„Több mint 20 éve kísért az emlékeimben a Silent Hill. Mostanában szívesen nézem, ahogy a streamelők Silent Hillt játszanak a rajongóikkal. Imádjuk az érzést, hogy együtt félünk, hogy együtt éljük át a félelmet a barátokkal. Ezért olyan szórakoztató horrorfilmeket nézni a moziban. A Silent Hill: Ascension ezt a közös félelem érzést hatalmas léptékűvé teszi. Ez egy élő, valós idejű interaktív sorozat, ahol rajongók milliói nézik majd együtt, ahogy a hátborzongató történet kibontakozik. Megváltoztathatod annak kimenetelét, és még a jeleneteknek is részese lehetsz. Nincs reset gomb. Az általad hozott döntések életet vagy halált jelentenek a történetben. Ez a te esélyed, hogy örökre alakítsd a Silent Hill kánont.

A MILE-k (Massively Interactive Live Events: nagy létszámú interaktív, élő események) olyan felhőalapú, rendkívül vonzó, élő közvetítésű események, amik lehetővé teszik a bármilyen méretű közönség számára, hogy értelmes interakciókat folytasson a közvetített tartalommal. A MILE-kkel vadonatúj közönségeket érhet el és monetizálhat olyan nyugodt, de magával ragadó élményekkel, amelyek ötvözik a játékok és a közvetített média legmeggyőzőbb aspektusait,” mondja Navok.

Az Annapurna Interactive adja majd ki a skót No Code (Stories Untold, Observation) játékát, a Silent Hill: Townfallt. A teaser trailerben valaki kihallgat valakit, így csapdába eshetett az áldozat, aki valami borzalmas tett miatt büntetésre készülhet. Nagy eséllyel a főhős is jelen van. Víz mossa a partot, így valamilyen szigeten vagy tengerparton játszódhat a játék, és egy régi, hordozható TV is felbukkant. Lehetséges, hogy ez a játék lesz az, amiről pletykaként hallottuk, hogy epizodikus lehet. A Silent Hill: Townfall kreatív rendezője, Jon McKellan ezt nyilatkozta a játékról:

„Az, hogy ezen a játékon dolgozhatunk az Annapurnánál dolgozó barátainkkal, olyan, mintha egy álom válna valóra. Igazi megtiszteltetés számunkra, hogy egy új címmel bővíthetjük a sorozatot, miközben tiszteletben tartja a forrásanyagot, de egy kicsit másképp is bánik vele. Ha azt mondanánk, hogy a Silent Hill inspirálta a No Code-ot, az még mindig nem fejezné ki ezt megfelelően. Az előző két játékunk, a Stories Untold és a Observation is ugyanezzel a mély pszichológiai horrorral rendelkezett. Mi ezt a narratívát és élményt a játéktervezés minden aspektusába beleszőjük: a hangzásba, a látványba, még a felhasználói felületbe is. Nyilvánvaló, hogy a teaser trailer csak a kezdet, és többet még nem tudunk mutatni.” 2023-ban többet mutatnak belőle.

Végezetül a Silent Hill f (így, kis F betűvel…), amin a tajvani NeoBards Entertainment dolgozik. Kissé bátor, hogy míg a Resident Evil: Re:Verse-szel már közel másfél évet késtek (hacsak a ma esti, Resident Evil-közvetítésben be nem jelentik, hogy hopp, meg is jelent…), már nekiláttak egy másik játéknak is. A sztorit Ryukishi07 írta, a karakterek és a lények dizjánát Kera valósította meg, producere pedig Okamoto Motoi (hoppá: a Nintendo veteránja talán szétcsaphat a fejlesztők között, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy kellene). A hivatalos jellemzés: „A Silent Hill f egy teljesen új történet lesz, ami az 1960-as évek Japánjában játszódik, és egy gyönyörű, mégis rémisztő világot mutat be. Írta Ryukishi07, aki híres a gyilkossági rejtélyekkel, pszichológiai és természetfeletti horrorral foglalkozó japán vizuális regényei kapcsán.”

A Silent Hill: Ascension nagy eséllyel 2023-ban indul el, a Silent Hill: Townfall nem rendelkezik megjelenési dátummal (a No Code keményen dolgozik rajta) és célplatformokkal, és ugyanebben a helyzetben van a Silent Hill f is.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Silent Hill: Ascension

Silent Hill: Townfall

Silent Hill f

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu