Resident Evil 4 Remake hírcsokor: gyűjtői kiadás, kibővített gameplay trailer és minden, ami jó! [VIDEO]

A tegnapi Resident Evil Showcase valósággal elárasztott minket kapcsolódó hírekkel: íme mindaz, amit a Resident Evil 4 Remake-ről hallhattunk!

 

 

A Capcom nyilvánosságra hozta, hogy milyen bónuszokat kapnak azok a játékosok, akik megvásárolják a Resident Evil 4 Remake Deluxe vagy Collector’s Edition kiadását. A bónuszok a játékosok által megvásárolt verziótól függően fizikai vagy játékbeli extrákat tartalmaznak, és biztosan izgalomba hozzák a régóta futó Resident Evil franchise minden rajongóját.

A Resident Evil 4 eredetileg 2005-ben jelent meg Nintendo GameCube-ra, és a régóta futó Resident Evil-franchise egyik legnépszerűbb címe.

A játékot a kritikusok és a sorozat rajongói már a megjelenésekor dicsérték, és az évek során számos portot és frissített kiadást kapott, az új Resident Evil 4 Remake pedig 2023 márciusában várható.

 

 

 

 

A Resident Evil Showcase részeként a Capcom bejelentette a játék Deluxe és Collector’s kiadásának árazását, valamint az egyes verziókban található extrákat. A játék Deluxe kiadása 69,99 dollárba kerül majd a játékosoknak, és a játék egy példányát tartalmazza a bónusz DLC-k gyűjteményével együtt. A mellékelt DLC 4 új jelmezt és egy napszemüveget ad a játékosoknak Leon számára, 2 új jelmezt Ashley számára, két játékbeli fegyvert, egy hangsávcserét, valamint egy kincses térképet, amely segít a játékosoknak megtalálni azokat a titkos tárgyakat, amelyeket a normál kiadásban nem lehet felfedezni.

Azok a játékosok, akik a Resident Evil 4 végső élményére vágynak, a játék Collector’s Edition kiadása 249,99 dollárért lesz elérhető.

A játék mellett egy egész sereg fizikai és digitális gyűjtőeszközt tartalmaz. Ez egy tematikus dobozban érkezik, amely tartalmaz egy Steelbook tokot a játékhoz, egy művészeti könyvet és a játék világának térképét, termékkódokat a DLC-khez, egy példányt a soundtrackből, valamint egy részletes Leon S. Kennedy figurát, aki készen áll, hogy felvegye a harcot a játék parazita hordáival. Azok a játékosok, akik nem hajlandóak extra pénzt kiadni a különleges kiadásokért, a Resident Evil 4 normál kiadásához is kapnak előrendelői bónuszokat.

 

Resident Evil 4 Remake Gameplay trailerből sosem elég

 

A Capcom egy új gameplay trailert is kiadott tegnap a Resident Evil 4 remake-hez, amely megerősít néhány jelentős játékmenetbeli változást.  Mindeközben bemutatja a továbbfejlesztett harcot és a hírhedt „láncfűrészes embert”, azaz Dr. Salvadort.

A remake új gameplay trailere azzal kezdődött, hogy a főhős Leon S. Kennedy a játék elején belép a falusiak házába, akárcsak az eredetiben.

 

 

 

 

A remake egyértelműen ijesztőbb hangulatra törekszik, mint az eredeti RE4, de ez nem jelenti azt, hogy lemondana az akcióról vagy a giccsességről. A játékmenet az eredeti Resident Evil 4 híres falusi jelenetéhez ugrik, ahol Leonnak egyszerre kell felvennie a harcot egy falusiakból álló rajjal. Itt láthatják a rajongók, hogy Leon még mindig rendelkezik a jellegzetes közelharci támadásaival, köztük egy pusztító köríves rúgással. De ezúttal néhány más lenyűgöző mozdulat is van a tarsolyában.

A Resident Evil 4 Remake-ben Leon olyan brutális közelharci támadásokkal végezhet az ellenséggel a késével, amire az eredeti kiadásban nem igazán volt lehetőség. Ezen túlmenően Leon a késével parírozni is tud, hogy kivédje az ellenséges támadásokat. Ez magában foglalja egy láncfűrész parírozását is, ami azt mutatja, hogy bár a játék látszólag komolyabb lesz, mint a játék korábbi változatai, még mindig lesz benne humor és parodisztikus elem bőven.

A Resident Evil 4 remake úgy néz ki, hogy tisztelegni fog az eredeti játék előtt anélkül, hogy félne egy kicsit tágítani a látókörét.

 

Milyen hosszú lesz a Resident Evil 4 Remake?

 

A PC Gamer-nek adott keddi interjújában a Resident Evil 4 Remake producere, Hiroyuki Kobayashi elmondta, hogy a játékosok arra számíthatnak, hogy a remake hossza „körülbelül ugyanannyi” lesz, mint az eredeti RE4-é.

Megkérdezték Kobayashit, hogy a Capcom legutóbbi két remake-jének értékelései és a játékosok visszajelzései befolyásolták-e a remake döntéseit, és ő kifejezetten a játék hosszát hozta fel.

 

 

A Capcom egy rövid új gameplay trailert ad ki a közelgő Resident Evil 4 Remake-ről, ami látszólag egy hatalmas változást erősít meg.

 

 

„Amikor elkezdtük az RE4 gyártását, megnéztük, hogy az emberek szerint mi volt jó [az RE2 és RE3 remake-ekben], és mit lehetett volna jobban csinálni” – mondta Kobayashi.

„Az egyik példa, hogy az RE4 játékideje nagyjából megegyezik az eredeti játékéval.”

Kobayashi nyilatkozata még mindig sok ismeretlent hagy maga után: Jelentős változások lehetnek az RE4 néhány környezetében, még akkor is, ha az összhosszúság nagyjából ugyanaz marad. A remake talán kidobja a Mercenaries minijátékot, vagy a „Separate Ways” módot, amelyben Ada Wongként játszhattunk a kampány befejezése után. De az alapján, hogy a játék intrója mennyire ragaszkodik az eredeti RE4-hez, azt hiszem, a Capcom különös tisztelettel bánik ezzel a játékkal.

Forrás: GameReactor, YouTube, PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu