Silent Hill 2: Masahiro Ito személyesen cáfolt meg egy népszerű rajongói teóriát!

Masahiro Ito művészeti igazgató és szörnyek alkotója megcáfolta a Silent Hill 2 egyik régóta terjedő pletykáját, amely már évtizedek óta foglalkoztatta a rajongókat.

 

 

Masahiro Ito, a Silent Hill franchise művészeti rendezője és szörnytervezője megcáfolta a rajongók egyik kedvenc Silent Hill 2 teóriáját. A sorozat népszerűségét sok szempontból a rétegzett történetmesélésnek köszönheti, mivel a karakterek lelkébe hatol, és életre kelti rémálmaikat. Nem meglepő tehát, hogy a Silent Hill 2 játékosainak jelentős számú elmélete van arról, hogy a Konami mit akart mondani a játékban, nemcsak a főszereplő Jamesről, hanem a játékosról is.

A szóban forgó rajongói elmélet a Silent Hill 2 első pillanataihoz kapcsolódik.

Mielőtt a játékosok átvennék az irányítást, egy rövid filmkocka mutatja be a főhős James-t. Egy nyilvános mosdóban látjuk, amint a mosdókagyló előtt áll. Előrehajolva néz a tükörbe, de arcát és szemeit sötétség fedi. A rajongók azóta kivilágosították a jelenetet, amelyből kiderül, hogy James nem önmagát nézi a tükörben. A tükörképen keresztül a játékos irányába néz, legalábbis egyes Silent Hill 2 rajongók ezt hiszik.

A Twitteren közzétett üzenetében Masahiro Ito tisztázta a dolgot. Ito szerint ez egyszerűen nem igaz. „James nem néz a játékosra” – magyarázza Ito éles hangon. Egy következő tweetből kiderül, mennyire frusztrálja a helyzet: „Annyira elegem van ebből”.

Ito nem boncolgatja tovább a témát, magyarázat nélkül hagyva a furcsaságot.

Megjegyzendő, hogy Ito korábban már beszélt erről a Twitteren. Már 2020-ban sem tudta a választ arra, hogy James ránézett-e a játékosra. Ugyanis Takayoshi Sato rendezte a jelenetet, és ő faragta a modellt. Ito akkoriban és más interjúkban is azt mondta, hogy nem hiszi, hogy James ránézett a játékosra, mert nem volt értelme és nem volt rá magyarázat.

Nem világos, hogy Ito azóta konzultált-e Satóval, mivel Sato továbbra is játékfejlesztő és a Nintendónál dolgozik, vagy Ito egyszerűen csak annyira belefáradt a témába, hogy hajlandó szigorúan nyilatkozni, még akkor is, ha nem tudja a választ. Azt viszont Ito világossá teszi, hogy még ha James szemei úgy vannak is modellezve, hogy furcsa irányba nézzenek, az elméletnek nincs értelme.

A Silent Hill 2 nem arról szól, hogy a negyedik falat bármilyen minőségben megtörjük.

Hogy Ito kijelentésének van-e bármilyen hatása a rajongók elméleteire, az nem világos. Ám remélhetőleg így is, úgy is békén hagyják. Bízzunk benne, hogy a Silent Hill 2 remake fejlesztője, a Bloober Team is kerüli a témát. Már csak azért is, hogy Itót ne kérdezgessék tovább.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu