Bayonetta 3: a főszereplő eredeti szinkronhangjának viszontválasza!

Az ügy csak nem akar lezárulni: miután a PlatinumGames lezártnak tekintette az ügyet, most Hellena Taylor, Bayonetta (Cereza) eredeti szinkronhangja is billentyűzetet ragadott, hogy bővebben kifejtse a véleményét, amit először négy Twitteres videóban tett meg.

 

Taylor több tweeten keresztül írta le, hogy mi is az álláspontja. A legkorrektebb, ha lefordítva közöljük, amit írt: „Tudomásomra jutott, hogy egyesek hazugnak és pénzhajhásznak neveznek. Úgy érzem, hogy meg kell védenem magam és a hírnevemet az iparágban. Ahogyan azt a hamadik videómban mondtam, elmagyaráztam, hogy az első ajánlatuk túl alacsony volt. Az az ajánlat összesen 10 ezer dollár volt. Ne feledjétek, ez egy 450 millió dolláros franchise, a termékeket/merchandise-ot nem számítva. Ezután japánul írtam Kamiyának, hogy megkérdezzem, mennyit is érek. Úgy gondoltam, hogy mint kreatív, meg fog érteni. Azt válaszolta, hogy nagyra értékeli a játékhoz való hozzájárulásomat, és hogy a rajongók mennyire szeretnék, ha én szólalnék meg a játékban. Ezután felajánlott nekem még 5 ezer dollárt! Így hát visszautasítottam, hogy a játékban megszólaljak. Ezután 11 hónapig semmit sem hallottam felőlük. Aztán felajánlottak egy átalánydíjat, hogy néhány sornyi szinkronért 4 ezer dollárért ajánlanak. Minden más hazugság mint például a 4 ezer dollár öt rögzítési eseményért, teljes kitaláció.

Nem voltak „kiterjedt tárgyalások”. Nevetséges kitalációkat is közöltek rólam, mint például, hogy 250 ezer dollárt kértem. Csapatjátékos vagyok. Én csak egy tisztességes, megélhetést biztosító bért kértem, ami megfelel annak az értéknek, amit a játékba viszek. Az első játékért megdöbbentően keveset, összesen 3 ezer fontot kaptam. A másodikért egy kicsivel többet. Hangot akartam [Bayonettának/Cerezának] adni. Azóta keltettem fel [a játék iránt] az érdeklődést, mióta 2011-ben regisztráltam a Twitterre. Nem beszélhettem a játékról az NDA [titoktartási szerződés] miatt, de boldogan válaszoltam a rajongók leveleire, e-mailekre, aláírtam plakátokat, felvettem hangüzeneteket esküvőkre és születésnapokra. A PlatinumGames hosszú csendje alatt is fenntartottam az érdeklődést a játék iránt.

Az egyetlen alkalommal, amikor játékkonferencián voltam, furcsán éreztem magam, hogy pénzt kértem a rajongóktól egy aláírásért, hiszen ők már fizettek a játékért, és hálás voltam, hogy tetszett nekik a munkám és a karakter egyaránt. Ezért az aláírási díjak 100%-át jótékony célra ajánlottam fel. Ki fogom tenni a 14 jótékonysági szervezetet, hogy ti is adományozhassatok jótékony célra, ahelyett, hogy korrupt, kapzsi emberektől vásároljátok meg ezt a játékot. Vannak emberek, akik megpróbálnak lejáratni engem és a mondanivalómat. A játékipar erős, nekik is vannak erős újságíróik. Megpróbálják megmenteni a vagyonukat. Ne dőljetek be ennek!”, írta Taylor, aki az extra 5 ezer dollárt úgy írta, hogy „5,0000”, amit mi korrigáltunk, remélhetőleg helyesen.

De ezek után nem tudjuk, hogy folytatódik-e a történet, és ha igen, hogy…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu