The Witcher Netflix sorozat: pár író utálta a franchise-t

MOZI HÍREK – A Netflix The Witcher: A korábbi producer azt állítja, hogy néhány író „utálta a könyveket és a játékokat.” Pedig szerinte „tisztelned kell a művet, mielőtt hozzáadhatsz az örökségéhez.”

 

Beau DeMayo, a The Witcher egykori producere és írója azt állította, hogy a Netflix sorozatának néhány írója „utálta” Andrzej Sapkowski könyveit és a CD Projekt Red játékát.

 

Ahogy arról a The Direct is beszámolt, DeMayo nemrég részt vett egy kérdés-feleletben az Instagram Stories oldalán, ahol a közelgő X-Men ’97 Disney+ sorozat showrunnereként betöltött szerepéről beszélt. Arról beszélve, hogyan állította össze a projekt produkciós csapatát, elárulta, hogy a közreműködőknek „rajongónak kellett lenniük” az anyagért – mert ez nem mindig volt az ő tapasztalata.

„Voltam már olyan sorozatban – nevezetesen a Witcherben -, ahol az írók közül néhányan nem voltak azok, vagy aktívan nem szerették a könyveket és a játékokat (sőt, rendszeresen gúnyolták is a forrásanyagot)” – magyarázta DeMayo. „Ez a katasztrófa és a rossz morál receptje. A fandom mint lakmuszpapír teszt ellenőrzi az egókat, és ezért megéri a hosszú éjszakákat végigdolgozni. Tisztelned kell a művet, mielőtt hozzáadhatsz az örökségéhez.”

DeMayo a The Witcher első évadának két epizódjánál társproducerként működött közre, és egy másik történetet is írt a nyolc epizódból álló blokkban, majd a második évad második epizódjának írójaként tért vissza. Neveket nem említett, és mivel az írói csapatban évadonként többször változik a csapat, nem világos, hogy kiket vesz célba, és hogy ezek az emberek a fedélzeten maradnak-e.

Lauren Schmidt Hissrich showrunner eredetileg a könyvek és az eredeti novellák fontosságát hangsúlyozta, amikor a The Witcher-t a Netflix számára készítette. „Mindannyian nagy rajongói vagyunk a könyveknek” – mondta. „Mindannyian nagy rajongói vagyunk a videojátékoknak is, de ez kizárólag a könyveken alapul, és igazából onnan merítettünk ihletet – a novellákkal kezdve.”

A The Witcher világa kibővül ebben az anime-eredettörténetben: Geralt előtt ott volt a mentora, Vesemir – egy vagány fiatal boszorkány, aki elmenekült a szegénységből, hogy pénzért szörnyeket ölhessen. De amikor egy furcsa új szörny kezd terrorizálni egy politikailag feszült királyságot, Vesemir egy félelmetes kalandban találja magát, amely arra kényszeríti, hogy szembenézzen múltjának démonaival. The Witcher: A farkas rémálma című filmet Beau DeMayo írta és produceri teendőket látja el, a produkció társproducere pedig Lauren Schmidt Hissrich, a „The Witcher” showrunner és executive producer, valamint a Studio Mir Kwang Il Han, aki a rendezést is végzi.

A The Witcher mögött álló csapat korábban arról is beszélt, hogy a sorozat tervezett hét évadjának jövőbeli iránya milyen lesz, és hogy az eredeti regények lesznek a vezérfonal. Henry Cavill elárulta, hogy reményei szerint a harmadik évad hű lesz a könyvekhez „túl sok kitérő nélkül”, különösen, ami az alapkarakterek közötti kapcsolatokat illeti.

A sikeres fantasy-sorozat harmadik évadában Cavill Geraltja, Anya Chalotra Yenneferje és Freya Allan Cirije mellett több új kulcsszereplő is visszatér majd. A The Witcher 3. évada 2023 nyarán, míg a Blood Origin idén decemberben jelenik meg, Minnie Driver pedig egy olyan szerepben csatlakozik a szereplőgárdához, amely „kulcsfontosságú” lesz az előzménysorozat és a fő Witcher-sorozat összekapcsolásában.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu