James Gunn és Peter Safran lettek az új DC Studios társ-vezérigazgatói!

MOZI HÍREK – Miután a Warner Bros. Discovery számos DC-projektben vett részt, James Gunn és Peter Safran mostantól a stúdió összes DC-s produkcióját felügyeli majd.

 

 

James Gunn az elmúlt évek talán legizgalmasabb DC-projektjei mögött állt. Most őt nevezték ki a Warner Bros. Discovery DC Studios társelnökévé és társ-vezérigazgatójává Peter Safran mellett. A stúdió újonnan alakult produkciós ága a Warner Bros. Discovery DC produkcióinak felügyeletéért lesz felelős a jövőben.

Az új kinevezés a DC Films elnökének, Walter Hamadának a távozása után történt, akinek a pozícióját még nem töltötték be.

Mindez része a DC-franchise folyamatos átalakításának, amelynek során számos prioritásváltozást, törlést és egy új, „Marvel-stílusú” tízéves terv jövőbeli létrehozását tervezik egy egységesebb és potenciálisan jövedelmezőbb DCEU érdekében. Egy közös nyilatkozatban Gunn és Safran így nyilatkozott.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy mi gondoskodhatunk ezekről a DC-karaktereknek, akiket gyerekkorunk óta szeretünk. Alig várjuk, hogy a világ legtehetségesebb íróival, rendezőivel és színészeivel együttműködve egy olyan integrált, többrétegű univerzumot hozzunk létre, amely továbbra is lehetővé teszi az érintett művészek egyéni kifejezésmódját. A Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Harley Quinn és a DC többi karaktere iránti elkötelezettségünk éppen annyira erős, amennyire az emberi lehetőségek csodája iránti elkötelezettségünk, amit ezek a karakterek képviselnek.”

„Izgatottan várjuk, hogy világszerte felélénkítsük a mozi-élményt, miközben a valaha mesélt legnagyobb, legszebb és legnagyszerűbb történeteket meséljük el.”

„Különösen lelkesek vagyunk, hogy mindezt Mike-kal, Pammel, Casey-vel, Channinggel és a Warner Bros. Discovery egész csapatával együtt tehetjük meg, és hálásak vagyunk David Zaslavnak, akinek merész elképzelése a franchise jövőjéről közös, és lehetővé teszi ezt az egyszeri lehetőséget. Legfőképpen pedig alig várjuk, hogy mindannyian részesei lehessünk a DCU történetének”.

 

Milyen szerepet kap James Gunn és Peter Safran a Warner Bros. Discovery-nél?

 

James Gunn rendezte a DCEU legutóbbi sikerét, az Öngyilkos osztagot, és a Peacemakert is ő fejlesztette az HBO Max számára. A hírek szerint számos más projektben is részt vesz a Warner Bros. Discovery számára, de az új szerepe sokkal többről szól, mint néhány saját projektj. Miután a kinevezésről szóló hírek felröppentek, Gunn gyorsan megerősített mindent a Twitter-fiókján, aminek hatására sok rajongó támogatását fejezte ki a kinevezés mellett.

A brit producer, Peter Safran hasonlóképpen már korábban is rengeteg tapasztalattal rendelkezett a DCEU-ban, hiszen az Aquaman, a Shazam, mindkét közelgő folytatásuk és a Gunn által készített Öngyilkos osztag producere volt.

Ezeken felül a Warner Bros. számos más, a DC világán kívüli filmjének, például a Démonok között-filmeknek is producere volt.

Gunn és Safran együtt felügyeli majd a DC Studios összes produkcióját, amikor november 1-jén hivatalosan is átveszik a pozíciót. A mindenre kiterjedő közös szerep azt jelenti, hogy a páros a Warner Bros. Discovery minden filmes, tévés és animációs projektjét látja majd, amely a DC zászlaja alatt fog megjelenni. A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav, akinek Gunn és Safran közvetlenül jelenteni fog, a kinevezésről így nyilatkozott:

„A DC a világ egyik legszórakoztatóbb, legerősebb és legikonikusabb karaktereivel rendelkezik, és nagyon örülök, hogy James és Peter egyedülálló és egymást kiegészítő tehetségei csatlakoznak világszínvonalú csapatunkhoz, és felügyelik a mesés DC-univerzum kreatív irányítását.”

„Több évtizedes filmes tapasztalatuk, a kreatív közösséghez fűződő szoros kapcsolatuk és a szuperhősök rajongóit világszerte izgalomba hozó, bizonyítottan sikeres pályafutásuk egyedülállóan alkalmassá teszi őket arra, hogy hosszú távú stratégiát dolgozzanak ki a film, a tévé és az animáció területén, és a kreatív történetmesélés következő szintjére emeljék ezt az ikonikus franchise-t.”

Mivel Gunn és Safran az elmúlt évek legnagyobb DCEU-filmjeinek többségében közreműködött, mindez jó irányba tett lépésnek tűnik. Nem csoda, hogy a páros legutóbbi DC-produkcióinak rajongói örömmel fogadták. Hogy mindez mit ígér a franchise számára, az valószínűleg csak évek múlva derül ki. Ám a munka, hogy a DCEU igazi Marvel-kihívóvá váljon, úgy tűnik, itt kezdődik.

Forrás: TVLaint

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu