Jordan Peele, a Mi és a Nem rendezője videójátékot készíthet?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Hideo Kojima új Spotify podcastjében való vendégszereplése után Jordan Peele egy interjúban kifejetette, hogy szívesen készítene videójátékot.

 

 

Jordan Peele a videójáték készítése iránti érdeklődésének adott hangot, miután az iparági legendával, Hideo Kojimával beszélgetett. Kojima Spotify podcastjában vendégszerepelt az ismert komikus és filmrendező. Kojima legutóbbi címe, a Death Stranding már majdnem 3 éves. Sokan kíváncsiak arra, hogy mi lesz a Kojima Productions-szel közös második projektje. Kojima szűkszavú és titokzatos, de egy exkluzív Spotify-sorozattal oltja az elkötelezett rajongók szomját, ahol minden játékkal kapcsolatos dolgot megvitat.

A podcast során Kojima szabadon elmélyedhet homályos és ezoterikus praktikáiban, gyakran hív vendégeket, hogy a videójáték-iparral, a történetmeséléssel és minden mással kapcsolatos témákat járjanak körül.

A szeptemberi utolsó epizódban Jordan Peele színész, komikus és filmrendező volt a vendég, akit nagyra becsülnek és tisztelnek a komédiák és a horror területén végzett munkájáért. Legutóbb a Nem (Nope) írójaként és rendezőjeként aratott sikert.

A ComingSoonnak adott interjú során Peele-t a Kojima podcastjában való szerepléséről kérdezték. Rákérdeztek, hogy érdekelné-e, hogy „interaktív médiumban”, például videójátékokban dolgozzon. Peele azt válaszolta, hogy „abszolút. Imádom a játékokat”, majd elmondta, hogy nagyra értékeli a videójátékos történetmesélést, és hogy milyen hatékonyan képes megragadni az empátiát, ami oly sok narratívában elengedhetetlen. Peele ügyelt arra, hogy válaszát határozottan zárja: „igen a válasz”.

Peele és Kojima beszélgetése azzal kezdődött, hogy a két alkotó kölcsönös tiszteletét fejezte ki egymás iránt.

A filmrendező inspirációként tekint a japán kreatívra. A játékikon pedig a Tűnj el!, a Mi és a Nem című filmeket a modern filmek hagyományaival való szakításként hirdette, amelyek szerinte gyakran nélkülözik a karaktereket és a témákat, túlságosan hasonlítanak „a történetre, a ritmusra, a hangra”.

Kojima közelgő címeiről keveset tudni, de az köztudott, hogy a korszakalkotó művész együttműködik az Xbox-szal, és egy bizonyos cím várhatóan a felhőtechnológiát olyan módon fogja felhasználni, ami messze meghaladja az iparágban eddig látottakat. A pletykák szerint horrorról van szó, és Overdose munkacím alatt készül. Hivatalos információ egyelőre nincs forgalomban. Ami egy kicsit konkrétabb lehet, az az, hogy Norman Reedus látszólag kiszivárogtatta a Death Stranding folytatásának létezését. Ám hivatalos bejelentésről itt sem beszélhetünk.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu