George R. R. Martin nem játszott az Elden Ringgel, el is mondta, miért! [VIDEO]

A FromSoftware-nek a játék háttértörténetét kivitelező író (aki nélkül például a Trónok harca-sorozat sem valósult volna meg) őszintén beszélt arról, hogy miért nem játszott a japán stúdió kiemelkedő sikereket elért játékával.

 

George R. R. Martin továbbra is A tűz és jég dala könyvek legújabb részén dolgozik (ezekből jött létre a Trónok harca), és azt szeretné, ha semmi sem akadályozza meg a könyv megírásában. Mivel a személyiségét addiktívnek (függőségre hajlamosnak) tekinti, szerinte ha kontrollert ragadna, akkor nem foglalkozna azzal, amivel kellene. Erről Stephen Colberttel beszélgetett a The Late Show-n (magyarul ez késő esti talkshow lenne, erre láttunk már pár példát magyar viszonylatban is).

A Tűz és jég dala könyvek közül a legutóbbi 2011-ben jelent meg, és Martin szerint az emberek eléggé várják a hatodik könyvet, a The Winds of Wintert (ennek a magyar címe kb. az lenne, hogy A tél szele), és ha a FromSoftware játékával most kezdene foglalkozni, akkor megtörténne ugyanaz mint fiatalabb korában: rácuppanna az Elden Ringre. „Én sajnos teljesen függőségre hajlamos személyiséggel rendelkezem. Nagyon-nagyon régen játszottam videojátékokkal, olyan játékokkal, mint a Railroad Tycoon, a Master of Orion és a Homeworld, és mindig beszippantottak. Hetek, hónapok teltek el, és én csak ültem ott a piros flanel fürdőköpenyemben, és azt mondogattam: „még egy játék, még egy játék”. Nem bírom, le kell szoknom róla, ez meg fog ölni,” mondta Martin.

Elárulta, hogy a munkálatok legelejétől kezdve tudta, hogy a köztes földeken (Lands Between) régebben történt eseményeket neki kell megírnia, és elégedett a munkájával: szerinte ez a legszebb játék, amit valaha látott! „A FromSoftware világossá tette, hogy az Elden Ring a játékuniverzum, mondjuk úgy, hogy „jelenében” fog játszódni. Azt akarták, hogy azt írjam meg, mi történt 5000 évvel azelőtt, ami teljesen elcseszte a világot, így a jelen is el lett ronva. Megírtam egy történetet arról, hogy mi történt 5000 évvel a játék eseményei előtt, és hogy kik voltak az összes szereplő, kik ölték egymást, és milyen erejük volt. Ez a legszebb játék, amit valaha láttam. Tényleg elképesztő, és elképesztően részletes, és az emberek, akik játszanak vele, imádják, és nagyon hálás vagyok, hogy részese lehettem,” tette hozzá.

Legalább őszinte!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu