George R.R. Martin azt akarta, hogy a Sárkányok Háza 40 évvel korábban kezdődjön

MOZI HÍREK – Bár A sárkány háza 200 évvel a Trónok harca előtt kezdődik, George R. R. Martin még ennél is messzebbre ment volna vissza a Targaryenek történelmében.

 

A Sárkányok háza újra felkeltette az érdeklődést a Trónok harca-franchise iránt, mivel sok évvel azelőtt csúszik vissza a Targaryen család történetébe, hogy Daenerys és három sárkánya megpróbálta volna megszerezni a Vastrónt. Ha azonban a Trónok harca szerzője, George R. R. Martin választhatott volna, akkor még több Targaryen-történelmet, időugrást és újrajátszást láthattunk volna az HBO sorozatában.

A Sárkányok háza Martin saját könyvén, a Tűz és véren alapul, amely a Targaryen-dinasztia történetének egy részét mutatja be, amikor még a Vastrónról uralkodtak. Bár a sorozat 200 évvel a Trónok harca előtt kezdődik, Martin szerette volna, ha a sorozat további 40 évvel korábban kezdődik, és egy további időugrást is tartalmaz. A Penguin Random House-nak adott interjújában Martin kifejtette:

„Az egyik nagy probléma az összes íróval az volt, hogy hol kezdjük. [‘House of the Dragon’ showrunner Ryan Condal] a [1. epizódban] a Nagy Tanáccsal kezdte, ahol a lordok megszavazzák, hogy Jaehaerys örököse – éppen most vesztette el a fiát, Baelont, aki vakbélgyulladásban meghalt -, szóval ki lesz most az örököse? És a lordok megszavazzák, hogy Viserys-t válasszák Rhaenys helyett.

Én úgy 40 évvel korábban kezdtem volna, azzal az epizóddal, aminek a címe „Az örökös és a tartalék” lett volna, amelyben Jaehaerys két fia, Aemon és Baelon még életben van. És látjuk a barátságot, de a rivalizálást is a nagy ház két fele között. Tudjátok, Aemon véletlenül meghal, amikor egy myrish nyílpuskás véletlenül lelőtte őt Tarthon, majd Jaehaerysnek kell eldöntenie, ki lesz az új örökös. Az idősebbik fiú lánya legyen az, aki éppen meghalt, vagy a második fiú, akinek saját fiai vannak és férfi, a lány pedig csak egy tinédzser lány? Lett volna még 40 év, és még több időugrás, és még több újraszabályozás, és igen, én voltam az egyetlen, akit ez igazán lelkesített.”

A Sárkányok háza első évada sok időt töltött a karakterek kidolgozásával, hiszen bár a sorozat a Trónok harca előzménysorozata, a két sorozat közötti időkülönbség miatt nincsenek átívelő karakterek. A sorozat második évadában az első évad szándékolt lassúsága átadja majd a helyét a háborúnak és annak a fajta akciónak, amit a Game of Thrones rajongók már megszokhattak a fantasy franchise-tól. Ryan Condal társ-showrunner nemrég kifejtette:

„Eljutunk a látványossághoz. De meg kell értenünk ezeknek az embereknek a komplexitását, mielőtt belevetnénk őket a háborúba. A második széria olyan ritmust fog ütni, amit az emberek a Trónok harca középső részétől vártak, de ezt kiérdemeltük, és a nézők érezni fogják a tragédiákat, mert beletettük a munkát”.

A Sárkányok háza első évada jelenleg az HBO Maxon streamelhető.

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu