Bayonetta 3: az IP alkotója örökké hálás lesz a Nintendónak!

Kamiya Hideki az egekbe magasztalta a Nintendót, ami a második, eredetileg Wii U-ra, majd később Nintendo Switch-re kiadott rész után a harmadik rész fejlesztésében is mindent megadott a PlatinumGamesnek (időt IS adtak a stúdiónak!).

 

Kamiya több olyan játéknak is rendezője volt, amik ma is patinásan hangzanak: Resident Evil 2, Devil May Cry, Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta, The Wonderful 101, és most a Project G.G.-n dolgozik a PlatinumGamesnél. Tény, hogy a második és a harmadik Bayonetta esetében sem ő volt a rendező, de az IP alkotójaként felügyelte a játék fejlesztését, és a Bayonetta 3-ban konkrétan utalt egy Devil May Cry bossfightra (csak annyit mondunk, hogy Phantomra utalt Cereza története… nem akarunk spoilerezni!).

A Nintendo Everything lefordított egy interjút, amit Kamiya a japán Famitsu magazinnak adott. Itt elárulta, hogy miután 2017 elején a Microsoft törölte a Scaleboundot (aminek ő lett volna a rendezője, és ma is szívesen vállalná, hogy elkészíti a játékot!), azonnal neki is látott a Bayonetta 3 terveinek. Hozzátette, hogy Inaba Atsushi, a PlatinumGames vezérigazgatója arra kérte őt, hogy egy videót készítsen a Nintendónak, amiben bemutatná a nagy N-nek, hogy a stúdió mennyire izgatott a projekt iránt, ugyanis Inaba szerint a szenvedély közvetlen előadása sokat számított.

Kamiya kiemelte, hogy a Nintendo többnyire érintetlenül hagyta a Bayonetta 3 történetét. Belenyúlt a japán konzolgyártó cég, de nem olyan számottevő mértékben, és ez is felbátorította őt, hogy ismét a franchise-zal foglalkozzon. A rajongóknak még inkább ki akarta bővíteni a játék világát, és önmagának is kihívást akart felállítani. Ezért is örült, amikor a Nintendo elfogadta a PlatinumGames terveit, és nem túloz, amikor azt mondja, hogy emiatt örökké hálás lesz a Nintendónak.

A Bayonetta 3 körül volt egy kisebb botrány, amit Cereza eredeti hangja robbantott ki, de kiderült, hogy nem teljsen mondott igazat. A Switch-exkluzív akciójáték így méltó módon lehet sikeres (mert ne is tagadjuk: az lesz).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu