Call of Duty: Modern Warfare 2: az Nvidia legfrissebb drivere is problémákat okozhat?!

Mivel egyre több Nvidia GPU-t használó PC-s játékos panaszkodik instabilitásra, a gyártó kénytelen volt elismerni, hogy a problémák a legújabb driverekkel kapcsolatosak.

 

 

Az Nvidia elismerte, hogy a Call of Duty: Modern Warfare 2 PC-s verziójával játszva tapasztalt számos instabilitási problémát a legújabb GPU-illesztőprogram okozza. A problémáról először a Beenox, a Modern Warfare 2 fejlesztését vezető stúdió számolt be.

A PC-s játékosok a közösségi médián keresztül egy sor furcsa összeomlásról és olyan esetekről számoltak be, amikor a játék egyszerűen kilépett az asztalra egy többjátékos csata vagy kampányszint közepén.

A Steam-játékosok esetében gyakran hosszas letöltésre volt szükség, mielőtt a játék újra betöltődött volna. Sok játékos próbálta biztosítani, hogy a játékfájlok nem sérültek meg. Egyesek akár a játék eltávolításáig és újratelepítéséig is elmentek. Egy korábbi hiba miatt a Modern Warfare 2 összeomlott, amikor a játékosok csatlakoztak egy csoporthoz. Ez a további instabilitás csak tetézte a PC-s játékosok sérelmét.

A Call of Duty: Modern Warfare 2 némileg vegyes kritikákkal indult. Sok kritikus szerint a játék messze nem ér fel a 2019-es elődjéhez. Ahogy a játékosok elkezdték megvitatni a véleményeket és az új játék formátumát, gyorsan felmerültek a stabilitással kapcsolatos kérdések. A PC-s fejlesztő Beenox azt javasolta a játékosoknak, hogy ne frissítsenek az Nvidia 526.47-es meghajtójára, a legújabb elérhető frissítésre, és továbbra is az 522.25-ös meghajtókat használják. Az Nvidia most hivatalosan is megerősítette, hogy a legújabb meghajtóban hiba van. Jelenleg is dolgoznak egy hotfixen, amely kijavítja azt. Az Nvidia azt is elmondta, hogy ezért nem népszerűsítette és nem ajánlotta ezt a legújabb Game Ready meghajtót.

Néhány játékos a közösségi médián keresztül azt állította, hogy a fent említett, meglévő stabilitási problémák kijavítása érdekében frissítettek az új Nvidia-illesztőprogramokra.

A GPU-illesztőprogramok frissítése a PC-s játékokban szokásos eljárás. Ugyanakkor ebben az esetben úgy tűnt, hogy a problémát csak súlyosbította. Mindez közvetlenül azután történt, hogy a Modern Warfare 2 kikapcsolta a fegyverek hangolási rendszerét a stabilitás javítása érdekében.

Az Nvidia egyelőre nem közölt időkeretet arra vonatkozóan, hogy mikor lesz elérhető a hotfix. A jelenlegi Game Ready meghajtó, amelyről köztudott, hogy hibás, a cikk írásakor még mindig szerepelt a letöltési listán. A játékosokat arra biztatják, hogy maradjanak a régebbi meghajtóknál. Még akkor is, ha más játékstabilitási problémák merülnek fel. Bár azok a játékosok, akik frissítettek az új meghajtóra, visszaállíthatják a korábbi meghajtóra, ez nehezebb, mint a frissítés, és a PC-s játékosok számára kissé ismeretlen lehet, ha újak a területen. Nehéz megmondani, mi a rosszabb: a GPU-illesztőprogram problémái, vagy a Modern Warfare 2 hibája, amely végtelen vágóképhurokba küldi a játékosokat.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu