Egyre esélyesebb, hogy 2023 elején jön a Star Wars Jedi: Survivor!

Az Electronic Arts nem sokáig foghatja vissza magát: hamarosan terítenie kell a lapokat, és ki kell mondania, hogy a Respawn Entertainment játéka mikor is fog megjelenni…

 

Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója a cég legújabb negyedéves üzleti jelentése során (röviden: az élő szolgáltatásos, live service dolgok hozzák össze a cég jövedelmének háromnegyedét) kimondta, hogy március 31-éig, azaz a jelenlegi üzleti év végéig egy „nagyobb IP-t” ki fog adni az EA. Korábban azt mondta Wilson, egy 2023 első három hónapjában egy remake, ez a nagyobb IP, illetve „egy partnerprojekt” fog megjelenni.

A remake a Dead Space Remake-nek felel meg (és utána a Motive a Vasemberen dolgozik, ez már hivatalos, ahogy az is, hogy utána minimum kettő Marvel-projekt jön még az EA-től), a partner játék a Koei Tecmótól a Wild Hearts… és a Csillagok háborúját NYUGODTAN mondhatjuk nagy IP-nek. Persze, lehet ez még valami más, amit a kiadó nem jelentett be, de ha egy nagyobb intellektuális tulajdonról van szó, akkor szivárgás formájában már hallottunk volna róla.

Május végén, a Star Wars Jedi: Survivor bejelentésekor ezt írtuk: „A StarWars.com-nak viszont Stig Asmussen, a játék rendezője többet is elárult a Jedi túlélőről. Kiemelte, hogy a sugárkövetés és a megvilágítás fontos volt, ugyanis valós idejű megvilágítást tudnak minden esetben használni, így az eddig látott részletességet felül tudják múlni.

Ahogy a fejlesztők finomhangolják a megvilágítást, ennek eredményét lényegében azonnal látni tudják, mert valós idejű a rendszer. Így több idejük lesz finomhangolni dolgokat, többet kísérletezhetnek, és jobb eredményeket érhetnek el, amivel sokkal filmszerűbb látványt kaphatunk. Aztán a PlayStation 5/Xbox Series párosában olyan gyors SSD-k vannak, amikkel igazán gyorsan sok tartalmat be tudnak tölteni. Asmussen mindig is a streamelt játékokon dolgozott (nem rendelkeztek töltési képernyőkkel), és mivel ilyen gyors tárhely van a konzolokban, sokkal könnyebb lett a dolga is. A PlayStation 5 DualSense kontrollerén olyan érdekes haptikus visszajelzés van, ami körül a Respawn is tesztel néhány dolgot, és a fejlesztést en bloc könnyebb folyamatnak tekinti.

Asmussen kiemelte, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order befejezése ELŐTT, tehát 2019-ben már elkezdtek ötletelni a folytatáson. Sok dolgot hagytak viszont ki a Fallen Orderből, amit a Survivorbe be akartak tenni: több testtartás a harcok során, a történet kidolgozása, hogyan fejlődik Cal és bandája, hogyan közelíti a Respawn a világot és a pályákat, és ezeket miképp teszi élénkebbé mint eddig valaha. A játék a túlélésről szól, és ezért Star Wars Jedi: Survivor a neve. Sötét idők vannak, és Cal bandája mindent megtesz a túlélés érdekében. Olyan emberekkel is kapcsolatot teremtenek, akikkel máskor nem is állnának szóba. Ezt a videóban is ábrázolták, és nem akarja lelőni a poént.

A Star Wars Jedi: Survivor hivatalosan 2023-ban jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re, de mivel az Electronic Arts 2023 elején egy nagyobb IP megjelenését tervezi, esélyes, hogy január-február környékén jön ki.” Azóta a pletykák március 7-ét rebesgetik, ami péntekre esik és logikusnak tűnik… és nem kizárt, hogy VALÓBAN akkor jön.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu