Forspoken: mélyebb betekintés a varázslatokba [VIDEO]

A Luminous Productions részletes áttekintőt nyújtott Frey Holland varázslataiból.

 

A stúdió a PlayStation Blogon beszélt a nyílt világú akció-RPG-ről. A stúdió hosszú ideig gondolkodott azon, miképp vizualizálja a Forspoken varázslatait. Nem akarták, hogy például a tűz vagy a sziklák hirtelen a semmiből bukkanjanak fel. Szerintük ez túlzottan unalmas lett volna pláne ebben a játékban, ahol a mágián van a hangsúly. Minden varázslatnak lesz egy közös szabálya: mágikus energiával nyit, majd átvált a természeti jelenségekbe (pl. a sziklákra kell itt gondolni), majd visszatér a mágikus energiához, mielőtt befejeződne. A stúdió nem akart aurákat vagy megidéző köröket használni, mert ez nem lett volna eredeti. A fejlesztés korai szakaszában úgy döntöttek, hogy a Forspokenben a mágikus energiát geometriai mintákkal ábrázolják, ami meghatározta a játék összes varázslatának vizuális kialakítását, biztosítva az egységes vizuális stílust. A közös munka a vizuális művészek, játéktervezők és programozók között így gördülkényen volt.

A Luminous bemutatott három varázslatot is: „A Burst Shot robbanó szikladarabokat lő ki, amelyek területi sebzést okoznak. Ez egy robbanó, föld alapú varázslat; megfelelőnek és varázslatszerűnek tűnik egy nagy szikla megidézése, amely gyorsan négy irányba nyúlik ki. Ez az első varázslat, amit Frey kap (és az első, amin dolgoztunk), ezért gondoskodtunk róla, hogy elég egyszerű legyen! Mivel a Burst Shot volt az első varázslat, amit befejeztünk, ez lett az irányadó a Forspoken összes varázslatához. Bár lehet, hogy nem ez a leglátványosabb varázslat, de mindenképpen különleges, mivel ez szolgált kiindulópontként a játék összes többi varázslatához!

A Cataract egy vizes örvényt pörget fel, amely beszippantja az ellenséget, és közben kárt tesz bennük. Ha nyomva tartod a gombot, akkor vízoszlopokat küldhetsz ki, hogy megtámadják az ellenséget, ha pedig még tovább tartod nyomva, akkor még több jeges vízoszlopot küldhetsz ki, hogy megfagyassza az ellenséget! A fejlesztés során jött az ötlet, hogy a vízfolyamok összefutnak, és egy nagy, jeges robbanást okoznak. Az volt a kihívás, hogy vizuálisan is kifejezzük, hogyan változik a víz jéggé, mert így lenne teljes a varázslat. Persze ezt könnyebb volt mondani, mint megtenni! A varázslatnak különböző szintjei vannak: a második szinten csak vízrobbanásról van szó, a harmadik szinten pedig a vízrobbanás jéggé változik. A vízrobbanás és a víz megfagyasztása rendkívül nehéz volt. Lényegében két külön varázslatként kellett kifejlesztenünk, ami dupla munkát jelentett! Az anyagokhoz használt shaderek fejlesztésénél is nagyon válogatósak voltunk.

A Genesis szöges ágakat idéz meg, amelyek előtted tüzelnek ki, és széles területen felnyársalják az ellenfeleket. Ha nyomva tartod a gombot, erősebben és egyenletes területen csapódik ki, ha pedig még tovább tartod a gombokat, akkor az ellenséget is lecsapja és megmérgezi! Ennek a varázslatnak a „genezise” valójában egy olyan varázslatból származik, amellyel a fejlesztés korai szakaszában kísérleteztünk. Nagyon korán eldöntöttük, hogy Frey képes lesz manipulálni a természetet, és úgy gondoltuk, hogy illő és vizuálisan hatásos lenne, ha egy nagy fát tudna elővarázsolni a földből! Az eredeti terv szerint a fa megnőtt és megtámadta az ellenséget, de ahogy a fejlesztés előrehaladt, átdolgoztuk, hogy jobban illeszkedjen a játék rendszereihez. Ez egy elég extravagáns koncepció: egy fa nő ki a földből, és virágok nyílnának, majd egy még nagyobb fa felnyársal mindent, ami a szemünk elé tárul! Különösen nagy kihívást jelentett a földből növő fák bemutatása. Rengeteg különböző módszert kipróbáltunk, és sokszor újra kellett kezdenünk. Aztán, amikor már azt hittük, hogy elkészültünk vele, egy többszintes varázslat lett belőle, így aztán ki kellett találnunk, hogyan különböztessük meg az 1-3. szintet, ami eléggé megerőltető volt!”, írta a Luminous.

A Forspoken január 24-én érkezik PlayStation 5-re és PC-re (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu