Szó sem volt Google Stadia-exkluzív Death Stranding folytatásról!

Kojima Hideo több témát is érintett a Brain Structure néven futó podcastjének legújabb részében.

 

Régebben mi is írtunk arról a pletykáról, miszerint a Death Stranding 2, vagy ennek szellemi folytatása a Google Stadiára készült volna exkluzívként. Erről anno egy forrására hivatkozva írt a 9to5Google (és rajtuk keresztük mi is), és állítólag a Stadia-főnök Phil Harrison leállította a terveket. Már akkor is szokatlannak hangzott az egész (pláne az, hogy az állítólag Overdose néven futó Kojima-projekt Xboxra készül, ám az Xbox-projekt hivatalosan be lett jelentve!).

„A pletyka, miszerint a Death Stranding, mi több, egy folytatás, a Google exkluzív címeként készülne, alaptalan, és Phil Harrison végső soron elutasította… ez teljesen lehetetlen. Egyszer sem mondtam Philnek, hogy Death Stranding-folytatást szeretnék készíteni. Nem tudom, ki honnan szedte ezt az információt,” mondta Kojima. A Death Stranding 2-ről pedig már beszélt az első rész főszereplőjét, Sam „Porter” Bridges-t alakító Norman Reedus, csak még nem lett megerősítve…

Arról is beszélt, hogy a Kojima Productions irányába többen is érdeklődétek egy felvásárlási ajánlattal (nem lepődnénk meg, ha köztük lenne a Microsoft is!), ám végül a japán géniusz mindegyik ajánlatot elutasított. A stúdió független, hiába posztolt Kojima egy PlayStation Studios-bannert anno a Twitteren: „Hadd ismételjem meg, hogy mi függetlenek vagyunk. Nem köteleztük el magunkat senkivel sem, és nem támogat minket senki. Minden nap a világ minden tájáról megkeresnek ajánlatokkal, hogy megvásárolják a stúdiónkat. Az ajánlatok némelyike nevetségesen magas árat kínál, de nem arról van szó, hogy pénzt akarok. Azt akarom csinálni, amit én szeretnék. Ezért hoztam létre ezt a stúdiót. Amíg élek, nem hiszem, hogy valaha is elfogadom ezeket az ajánlatokat,” mondta Kojima.

Beszélt arról is, hogy anno Hasan Kahraman stúdiója, a Blue Box Game Studios a Silent Hillre utalóan hirdette az Abandonedot a Twitteren, és sokan rögtön úgy hitték, hogy Kojimának az egészhez valami köze van. Ezt az egészet Kojima kellemetlennek nevezte, és megerősítette, hogy valóban semmi köze nincsen a holland illető játékához. (Az Abandonedról, vagy akármi is lesz a neve, a múltban rendszeresen írtunk amúgy.)

Nos, erre az április óta teljesen elhallgatott Blue Box Game Studios a Twitteren reagált: megköszönték Kojimának, hogy nyíltan eloszlatta az összeesküvés-elméleteket, mert teher volt a fejlesztőknek és a rajongóknak. Az Abandonedon (nem annak prológusán…?) dolgoznak, majd megköszönték a türelmünket. Csakhogy Kahraman már réges-rég eljátszotta a közönség türelmét és bizalmát.

Forrás: PSL, PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu