James Cameron arra is felkészült, ha az Avatar: A víz útja esetleg hatalmas bukásnak bizonyul

MOZI HÍREK – Habár James Cameron elkötelezte magát amellett, hogy négy Avatar-folytatást szállít, minden az Avatar: A víz útja teljesítményétől függ.

 

 

James Cameron elárulta, hogy van menekülési útvonala arra az esetre, ha az Avatar-folytatások mestertervének első része idén decemberben elbukik. Az Avatar: A víz útja több mint 13 évvel azután érkezik a mozikba, hogy az eredeti mozi rekordokat döntve minden idők egyik legnagyobb kasszasikerévé vált. Egy folytatás ilyen hosszú idő után mindig kockázattal jár. Az embereket talán már nem lelkesíti annyira a franchise, mint korábban. Mivel három további folytatás van a fejlesztés különböző fázisaiban, ez hatalmas probléma lenne.

Cameron azonban már felkészült arra az eshetőségre, ha az Avatar: A víz útja nem hozna közönséget, hiszen készen áll arra, hogy szükség esetén az Avatar 3-ban lezárja a történetet.

A rendező a Total Filmnek adott interjújában árulta el gondolatait, így nyilatkozva:

„A piac azt mondhatja, hogy vége. Vagy lehet, hogy félig.meddig vége, vagyis befejezzük a történetet a harmadik filmben, és nem folytatjuk a végtelenségig, ha egyszerűen nem nyereséges. … Most más világban élünk, mint akkor, amikor ezt írtam. Történt ez-az – a világjárvány és a streaming [felfutása]. Vagy épp ellenkezőleg, talán emlékeztetni fogjuk az embereket arra, hogy mitől jó moziba járni. Ez a film mindenképpen ezt teszi. A kérdés csak az, hogy most hány embert érdekel?”

 

Érdekel-e egyáltalán bárkit is az Avatar 2?

 

Ezt a kérdést sokan feltették, amikor James Cameron végre bejelentette, hogy megérkezik az Avatar történetének folytatása. Az első előrejelzések szerint az Avatar: A víz útja 650 millió dolláros bevételt hoz az amerikai mozikban. Úgy tűnik tehát, hogy a válasz egy határozott igen, az emberek készen állnak az Avatar folytatására. Ha az előrejelzés igaznak bizonyul, akkor a folytatás automatikusan az év 7. legnagyobb bevételt hozó filmje lenne a világméretű bevételek alapján. A nemzetközi eredményeket figyelembe véve, az Avatar 2 szinte garantáltan a 2022-es év második legnagyobb bevételt hozó filmjeként zárja az évet, és még a Top Gun: Mavericket is letaszíthatja a csúcsról.

Cameron persze már a bemutató előtt is kapott egy kis lökést, hiszen az eredeti Avatar újrakiadása a szeptemberi bemutató után világszerte 76 millió dolláros bevétellel az év 40 legjobb filmje között landolt.

Ami itt különösen érdekes, hogy ennek mindössze 32%-a származott az amerikai piacról. Ha ez az Avatar: A víz útja esetében is így lesz, akkor Cameron ismét megmérkőzhet minden idők legtöbb bevételt hozó filmjének címéért.

Még ha ez nem is történik meg, akkor is nagyon kevés jel utal arra, hogy Cameron nem fogja tudni megvalósítani az Avatar történetére vonatkozó öt filmes tervét. Talán az elmúlt két év után az Avatar: A víz útja nem csupán olyan film, amit a rajongók várnak, de olyan is, amire a mozinak szüksége van.

Az Avatar: A víz útja 2022. december 15-én érkezik a magyar mozikba, az Avatar 3 pedig 2024-ben.

Forrás: Total Film

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu