Sonic Frontiers: vajon mekkora előrelépést jelent a franchise-nak? Morio Kishimoto válaszolt

A Sonic Frontiers rendezője, Morio Kishimoto a játék megjelenésének közeledtével kijelentette, hogy a játék új irányvonala továbbfejleszti a franchise-t.

 

 

A hamarosan megjelenő Sonic Frontiers rendezője komoly kijelentést tett. Állítása szerint a játék új iránya a franchise továbbfejlesztésének tekinthető. Már csak néhány nap van hátra a megjelenésig, és a Sega és a Sonic Team már sokat tett a játék bemutatásáért. Ezek közé tartozik a Sonic Frontiers vadonatúj trailere. Ez a legnagyobb újításra, a nyílt zónás játékmenetre koncentrált, más elemekkel, például a harccal és a bossokkal együtt. Úgy tűnik, a játék megváltoztatja a karakter dinamikáját. A rendezője elmondta, hogy ez hogyan fogja befolyásolni a Sonic játékokat a jövőben.

A Sonic Frontiers nyílt zónás játékmenetét a legjobb esetben is óvatos optimizmus és pesszimista kétkedés fogadta, amikor először mutatták be.

A Breath of the Wild és a Sonic Frontiers közötti összehasonlítások is bőven akadtak. Ezeket még a Sonic Team vezetője, Takashi Iizuka is igyekezett lekicsinyelni. Az idő előrehaladtával azonban a Sonic Frontiers fogadtatása a rajongótáboron belül fokozatosan kezdett pozitívabbá válni. Ma már sokan nagyon várják a megjelenést. A játék rendezője, Morio Kishimoto is megosztotta gondolatait a játék közelgő kiadásával kapcsolatban.

A játékfejlesztő a Twitter-fiókján posztolt a Sonic Frontiers közelgő megjelenéséről. Egy durva fordítás szerint kicsit aggódik a készülő játékkal kapcsolatban. Megjegyezte, hogy ő és csapata öt évet töltöttek azzal, hogy a franchise formátumát továbbfejlesszék. Nemsokára a játékosok is megtapasztalhatják, hogy min dolgoztak. Egy következő tweetben megköszönte a sok rajongónak, akik kedves üzeneteket küldtek neki a játék iránti izgatottságukról. Megjegyezte, hogy ez segített neki is megnyugodni.

A tweet ezután leszögezi, hogy a Sonic Frontiers-szel az volt a cél, hogy kockáztasson és fejlessze a franchise-t, amit öt évvel ezelőtt elhatározott, amikor elkezdte a játék fejlesztését.

Azt is megjegyzi, hogy öt év „könyörtelen agresszió” volt, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a fejlesztőcsapatban mindenki a lehető legjobb játékra törekedett, majd a tweetjét egy magabiztos „itt az idő, hogy győzzünk” zárja.

A Sonic Frontiersről számos weboldal, tartalomkészítő és mások korai benyomásai pozitívak. Bár sok ilyen játékos megosztott az olyan aspektusokkal kapcsolatban, mint a Cyber Space szakaszok, a legtöbb pozitívumot a nyílt zónás környezet és a benne lévő tevékenységek sokfélesége váltotta ki. Ezekkel a már most pozitív benyomásokkal úgy tűnik, hogy ez a játék egy olyan kockázat lehet, amely Kishimoto és a Sonic Team számára végül kifizetődik, és segíthet mintát adni a jövőbeli címekhez.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu