Mass Effect: a BioWare meglepetésvideóval készült az N7 napra! [VIDEO]

Az idei N7 nap alkalmából a BioWare olyan felvételeket adott ki a következő Mass Effect játékból, amelyek potenciálisan egy fontos történetszálra utalhatnak.

 

 

Az N7 nap alkalmából a Mass Effectet fejlesztő BioWare új felvételeket adott ki a készülő játékból. Mióta a BioWare megerősítette, hogy dolgozik a Mass Effect 4-en (vagy bármi is legyen valójában a címe), egy maréknyi kis kedvcsinálót adott ki. Ezek mind azt sugallják, hogy a Mass Effect 3 „pusztító” befejezése kanonikus volt; a Geth-ek eltűntek, és így tovább. Ez talán az eddigi leghomályosabb teaser.

Mint azt sok rajongó tudja, az N7 a szövetségi katonai különleges erők legmagasabb képzettségi szintje – innen az N7 nap, vagyis november hetedikei Mass Effect-ünnep ötlete.

A Mass Effect-rajongók máris szétszedték az alább látható felvételeket. A videó valamilyen mélyűrbeli építkezésre koncentrál. Úgy tűnik, hogy a Tejútrendszer (vagy annak egy része) újjáépíti a Mass Effect 3-ban elpusztított Mass Relay-t. Egyesek szerint ez egy „Super Mass Relay”, amely összeköti a Tejútrendszer galaxisát az Andromédával. A BioWare azt sugallta, hogy mind az Androméda, mind a Tejútrendszer galaxisok fontosak lesznek az új játékban, így ennek lenne értelme.

Azonban van néhány olyan potenciális utalás, ami fejvakarásra készteti a nézőt. Sokan gyorsan megjegyezték, hogy ez a Mass Relay rekonstrukciós projekt a Mass Effect Cerberus színeiben készül. A Cerberus pedig egy emberbarát félkatonai csoportként szolgál, akikkel a franchise-ban találkoznak. Ha egy emberbarát szervezet vezeti itt a támadást, akkor az nem biztos, hogy jó dolog. Ezen túlmenően, az alján található kis szövegben egyértelműen utal az SA-ra, vagyis a Systems Alliance-re. Ők képviselik az emberiséget a Citadel Space-ben. A Cerberus együttműködése az SA-val szintén érdekes kérdéseket vet fel. Például, bár ez lehet, hogy egy Mass Relay, egy hajó kapitánya látszólag Soa’rhal Zhillian-Jones Sub-Navarch névre hallgat.

Ez lehet, hogy a Mass Relay megfigyelő állomására vonatkozik, de a kapitány neve mindenképpen figyelemre méltó, mivel úgy tűnik, hogy követi a Mass Effectben a quarian nevekre vonatkozó konvenciókat.

Mindez azonban felveti a kérdést, hogy miért egy quarian felügyel egy ember vezette űrprojektet. Illetve, miért van kötőjeles vezetékneve, amely egy embertől származhat (Jones). Lehet, hogy együttműködnek, de az is lehet, hogy a dinamika nagymértékben megváltozott a Reaper utáni Tejútrendszerben. Mindenesetre érdekes, és kétségtelenül felkelti az ember kíváncsiságát a folytatást illetően.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu