Mi várt volna Chadwick Boseman karakterére a Fekete Párduc 2-ben? A rendező mesélt

MOZI HÍREK – A Fekete Párduc 2-ben Chadwick Boseman T’Challáját láthattuk volna, amint a „Blip” – vagyis Thanos „csettintésének” –  következményeivel foglalkozik.

 

 

A Fekete Párduc 2 rendezője, Ryan Coogler elárulta a folytatás eredeti történetének részleteit. Ez a történet sajnos sosem valósult meg a sztár, Chadwick Boseman korai halála után. Az Inverse-nek nyilatkozva Coogler elárulta, hogy a Fekete Párduc 2 T’Challa-ra koncentrált volna. Nem sokkal azután vette volna fel a fonalat, hogy a király is „feltámadt” a Bosszúállók: Végjáték végén. A film a gyásszal és a veszteséggel foglalkozott volna. Olyan témák, amelyek még inkább áthatják az átírt második részt.

„A tónusváltás, azt kell mondanom, kevésbé volt váltás, mint a [szereposztásban]. A hangnem hasonló lett volna. [T’Challa] az idő elvesztését gyászolta volna, tudod, öt évnyi távollét után visszatérve.”

„Egy olyan emberként, akinek annyi felelősséggel jár annyi mindenért, és aki öt év kényszerű távollét után tér vissza, ez volt az, amit a film feldolgozott. Gyászolta az időt, amit már nem kaphatott vissza. A gyász nagy szerepet játszott benne.”

Rendkívüli, hogy a Fekete Párduc 2 mindig is a gyászról és a veszteségről szólt volna. Olyan elemekről, amelyek a kész filmben még jobban előtérbe kerülnek. Coogler a továbbiakban elárulta, milyen nehéz volt Boseman halála után fejleszteni a Marvel-folytatást.

„Az elmúlt egy évet azzal töltöttem, hogy felkészültem, elképzeltem és leírtam olyan szavakat, amiket nem volt rendeltetése, hogy lássunk”.

Vannak, akik ezt az ötletet olvasva azt kívánják majd, bárcsak megtörtént volna. A Marvel-rajongók egy része még mindig úgy érzi, hogy a stúdiónak újra kellett volna castingolnia T’Challa szerepét. Hagynia kellett volna, hogy a karakter története folytatódjon. A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige azonban nemrég elmagyarázta, miért nem ez volt a megfelelő választás a projekt számára. „Egyszerűen úgy éreztük, hogy túl korai lenne újracastingolni. Stan Lee mindig azt mondta, hogy a Marvel a világot képviseli az ablakodon kívül. Mi pedig arról beszéltünk, hogy bármennyire is rendkívüliek és fantasztikusak a karaktereink és a történeteink, minden, amit csinálunk, emberi elemmel is rendelkezik. A világ még mindig Chad elvesztését dolgozza fel. És Ryan ezt beleöntötte a történetbe.”

 

A fáklyát továbbadják a Fekete Párduc 2-ben

 

Ehelyett Fekete Párduc köpenyét valaki másnak adják majd át a második részben. Sokan úgy vélik, hogy Letitia Wright karaktere, Shuri lesz az, aki felveszi a vibrániumruhát. Coogler szerint Boseman is egyetértett volna ezzel a döntéssel. „Ez bonyolult, tudod” – kezdte a filmrendező. „Amit elmondhatok, hogy Chadwicknek az volt a célja, hogy előrevigye a dolgokat, miközben tisztában volt azzal, hogy mi zajlott mögötte.”

„Ez a koncepció az egyik olyan dolog, amit mindig is megtartok a tőle tanult tanulságok tekintetében. És emellett annyira, de annyira, de annyira zseniális volt abban, hogy megértse a pillanatokat és a pillanatot, amiben éppen volt.”

A Fekete Párduc 2 Chadwick Boseman halálát tükrözi majd, hiszen Ramonda királynő (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke) és Okoye (Danai Gurira) T’Challa király halála után azért harcolnak, hogy megvédjék nemzetüket a beavatkozó világhatalmaktól.

A film premierje holnap lesz, mi pedig már készülünk, hogy megoszthassuk veletek, mit gondolunk róla.

Forrás: Inverse

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu