Street Fighter 6: a mesterséges intelligencia is cselekedhet helyettünk! [VIDEO]

A Capcom azt szeretné, hogy aki folyamatosan össze-vissza nyomkodja a gombokat, neki is legyen valamilyen sikerélménye legyen.

 

A Street Fighter 6-ban lesz egy új, dinamikus kezelési séma, ahol véletlenszerűen nyomkodhatjuk a gombokat, és erre a mesterséges intelligencia mozdulatokat hajtana végre. Ez a harmadik metódus lenne a korábban már bejelentett eredeti, klasszikus, továbbá az egyszerűsített, modern kezelési megoldáok mellett. A dinamikus kezelés a Capcom szerint a mesterséges intelligenciára támaszkodna: ez döntene arról, hogy mikor melyik mozdulatokat érdemes a karakterünknek csinálnia az adott helyzetekben.

Erről Nakayama Takayuki, a Street Fighter 6 rendezője a Game Informernek adott interjújában beszélt. Szerinte egy normális verekedős játékban (tényleg ezt a kifejezést használta!) a gombok ismételt, véletlenszerű nyomkodása nem sok sikeres támadást eredményez, de ők valami fontosat akartak, ahol változás történhet még akkor is, ha csak a gombokat nyomkodja a például sarokba szorított játékos. Ha egy karakter messze van, az egyik gomb egy lövést adhat ki (pl. Guile esetében a Sonic Boomot), de ha az ellenfelünk közelebb lenne, akkor ugyanaz a gomb egy kombót eredményezne. Ezért nevezték dinamikusnak a kezelési megoldást, amiben továbbra is manuálisan mozgathatjuk a karakterünket és elháríthatjuk a támadásokat.

A Classic és a Modern kezelési módszerekkel szemben viszont a Dynamic egy komoly, és jogos limitációt kapott. Ezt csak és kizárólag helyi játékban lehet használni (hiszen a mesterséges intelligencia saját magára képes reagálni, de egy másik játékosra nem biztos, hogy tudna, de ez felvetheti a kérdést, hogy nem tud-e az ellenfél MI-je a miénket megelőző lépéseket tenni?), ami el is várható a Capcomtól. Bravó.

A Street Fighter 6-ról még nem tudjuk pontosan, hogy mikor fog megjelenni. A Capcom csak annyit közölt, hogy 2023 során jön ki, de legalább a célplatformokat tudjuk: PlayStation 5, Xbox Series, PC (itt fix, hogy Denuvóval), illetve PlayStation 4. Xbox One-ra nem fog megjelenni!

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu