Doom Eternal-botrány: „igazságot Mick Gordonnak!” – követelik a rajongók

Mick Gordon azt állítja, hogy az Id Software igazgatója tévesen őt hibáztatta a Doom Eternal sikertelen soundtrackje miatt.

 

 

A Doom közösség elkezdett igazságot követelni Mick Gordon zeneszerzőnek, miután a héten azt állította, hogy az Id Software stúdióigazgatója hamisan vádolta meg azzal, hogy ő a felelős a Doom Eternal hivatalos soundtrackjének kudarcáért.

Ahogy beszámoltunk róla, Gordon szerdán egy 14 000 szavas nyilatkozatot írt. Ebben elmondása szerint „él [a] jogával, hogy megvédje [magát]” egy 2020-as hosszú Reddit-poszttal szemben. A posztban az Id Software stúdióigazgatója, Marty Stratton őt hibáztatta a soundtrack rossz minőségéért.

Az eredeti nyilatkozatában Stratton azt állította, hogy Gordon késleltette a soundtracket, majd alulteljesítette, így az Id kénytelen volt a játék vezető audiódizájnerét felkérni a többi szám elkészítésére.

Gordon azonban cáfolta mindezt, és számos más állítás mellett azzal vádolta Strattont, hogy nemcsak hazudott a helyzetről, hanem hat számjegyű összeget ajánlott neki, hogy hallgasson róla.

A nyilatkozatot követően a rajongók az r/Doom subredditen fejezték ki csalódottságukat. Gordon állítólagos bánásmódját elfogadhatatlannak tartják. Ezért megfelelő kártérítést követeltek a zeneszerzőnek.

Számos különálló Reddit-szálon az oldal tetején a több ezer upvote-ot kapott „Justice For Mick” felirat olvasható.

Egy másik, több mint 3000 szavazatot kapott téma azt kéri, hogy Gordonnak küldjék el a Doom zenéjéért kapott díjakat. Ezeket ugyanis Gordon állítása szerint „csak egyszer látta”, mert az Id Software irodájában vannak elzárva.

Gordon a nyilatkozatában azt mondta: „Meghívtak, hogy lépjek fel a Game Awards-on, de ezen kívül az Id Software soha nem hívott meg, hogy személyesen vegyem át a díjakat. Helyette Marty hívatta meg magát, hogy átvegye a díjakat helyettem.”

„Sokat jelentene, ha lenne egy emlékem arról a sok kemény munkáról, amit a DOOM franchise-ba öltem, de a jelenlegi állás szerint kétlem, hogy valaha is viszontlátom azokat a díjakat” – tette hozzá.

Egy másik, több mint 1500 upvote-ot kapott téma azt követeli Strattontól, hogy „jobb lenne, ha előjönne és elmondaná az igazat”, mondván: „Amit ma olvastam Mick Gordontól, az rémisztő, és jobb, ha nyilatkozatot tesznek, amelyben elmagyarázzák az igazságot, különben mi, a rajongók el fogjuk veszíteni minden bizalmunkat a céggel szemben”.

A cikk írásakor sem Stratton, sem az Id Software nem reagált hivatalosan Gordon állításaira.

Forrás: Reddit (1, 2, 3)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu