Forspoken: mély betekintés Athia világába [VIDEO]

A Square Enix és a Luminous Productions új videót is közzétett a Forspokenből. Ebben a játék világa és a benne rejlő extrák kapták a főszerepet.

 

Magyarra fordítva közöljük a PlayStation Blogon olvasható blogposztot: „A Monumentek (műemlékek): Athia széttöredezett világában mindenütt találhatók műemlékek. Érdemes felkutatni őket! Ezek a szent kövek még mindig őrzik a Tantas hatalmának egy darabját, és ha Frey meg tudja szabadítani őket a Break romlottságától, akkor bőséges jutalomban részesül a statisztikáinak javulásával! Minden egyes emlékmű más-más boostot ad: némelyik több életerőt adhat, mások a védekezésedet, a mágikus erődet tuningolhatják. A felszabadításuk egyszerű, az elérésük nem az. Néhányat könnyű megtalálni, de mások nehezen elérhető helyeken vannak elhelyezve, amelyek próbára teszik Frey parkour-képességeinek elsajátítását. Megéri azonban az erőfeszítés: ez a plusz erő lehet az az előny, amire szükséged lehet az előtted álló csatákban.

Flashbackek (visszaemlékezések): egyes emlékművek kihívásokat tartogatnak. Ezek visszarepítenek az időben Athia történelmének egy korábbi pontjára, így megtapasztalhatod, hogyan hatott először a Break a világra. Ezeknek a kihívásoknak a pontos jellege változó lehet: némelyik arra kér, hogy adott időn belül öld meg az ellenségeket, védd meg a polgárokat az ellenség hordáitól, vagy parkourral érj el egy célpontot a lehető leggyorsabban. A Flashbackek teljesítésével Manát (új varázslatok feloldásához) és egyéb jutalmakat kapsz. A Flashbackeket közvetlenül a térkép képernyőjéről játszhatod újra: minél jobban teljesítesz, annál jobb a jutalom, ezért addig próbálkozz, amíg ki nem érdemelsz mindent, amit kínálnak!

Founts of Blessing: ezek a gyönyörű víztócsák a világ minden táján megtalálhatók, és Frey-t olyan áldással ruházzák fel, amely növeli mágikus képességeit. Ezek a források kulcsfontosságúak Frey képességeinek bővítéséhez, és teljesen új varázslatokat adnak neki, amelyeket beépíthet a repertoárjába. Van egy rezonanciájuk, így tudni fogod, ha van egy a közelben. Az azonban már rajtad múlik, hogy valóban megtalálod-e őket; a Forspoken jutalmazza a kíváncsi és figyelmes embereket.

Spellcraft (varázslatkészítő) kihívások: a Refuge-okban (menedékekben; biztonságos helyek, ahol Frey kipihenheti magát és tárgyakat készíthet) ősi könyveket találsz. Ezek azt a feladatot adják, hogy különböző módon használd a képességeidet: például dolgozz be többször egy bizonyos parkour mozdulatot a mozgásodba, vagy üss le több ellenséget egyetlen támadással. A kihívások teljesítésével erősebbé teheted képességeidet, és felfedezheted a Forspoken mágikus rendszerét, mert inspirálhatnak arra, hogy olyan módon használd a képességeket, amire korábban nem is gondoltál…

Régi érmék és kereskedőhelyek: Athia felfedezése során néha régi érméket fogsz gyűjteni; ezeket zárt ládákban vagy a gyönyörű tájak zugaiban elrejtve találhatod meg. Az érméket elköltheted a kereskedőhelyeken, hogy értékes tárgyakat szerezz, amelyek javíthatják a kraftolást és még sok mást. Cipal egyes lakói néha különleges tárgyakat is kérnek a világból. Ha megtalálod azokat és elviszed nekik, megjutalmaznak az erőfeszítéseidért. Zárt labirintusok: a föld alá rejtve, szerte a világon, elzárt labirintusok találhatók. Ezeket nagyon veszélyes felfedezni. Tágas szobákból és kanyargós folyosókból állnak, amelyek értékes tárgyakat, kraftoláshoz szánt anyagokat és néhány nagyon veszélyes szörnyet tartalmaznak. Minden harci képességedet be kell vetned (és néha egy kis leleményes parkourt is), hogy eljuss a bennük leselkedő hatalmas minibossig. Legyőzni nem lesz könnyű, de megéri.

Partha: Bizonyos biztonságos helyeken, például a Cipalban található The Shady Tree kocsmában kipróbálhatjátok, hogyan kell egy Parthát gurítani. A parthák olyan kockaszerű tárgyak, amelyek állati csontokból készülnek, és ha egy szimbólumra esnek, hasznos erősítéseket adnak Frey-nek. Ha például egy lándzsát dobsz, a mágikus képességei megerősödnek, míg egy mag az életerő regenerálódásának képességét adja. Sajnos ezek a boostok ideiglenesek, de sokat számíthatnak a Breakben való tartózkodás során. Fotós helyszínek: Gondoljatok egy kicsit Athia szegény gyermekeire. Valaha egy egész világ állt rendelkezésükre, ahol szaladgálhattak, de a Break romboló érintésének köszönhetően most Cipal városának falai közé szorultak. Semmit sem szeretnének jobban, mint megnézni, milyen a világ azon túl, és Frey a tökéletes nő arra, hogy megmutassa nekik. A világ minden táján vannak olyan fotóhelyek, amelyek kiemelik ennek a világnak a lenyűgöző építészetét és lenyűgöző tájait. Használd a parkourt, hogy elérd ezeket a pontokat, és elkészítsd a tökéletes képet. Minél több képet készítesz a gyerekeknek, annál több funkciót oldasz fel a fotó módban.

Tantas ismerősei varázslatos, bolyhos, imádnivaló varázslatos macskák! Általában különleges műemlékek körül ólálkodnak. Ha barátkozni akarsz velük, nagyon óvatosnak kell lenned. Ezek a misztikus mumusok eléggé félénkek, ezért finoman kell megközelítened őket. Ha elnyerned a bizalmukat, átköltöznek a menedékhelyekre, így bármikor együtt lóghatsz velük! Harci kihívások: a Forspoken világát elpusztító Break mutálta a vadállatokat, félelmetes, dühvel és agresszióval teli szörnyeket hozva létre. Ám e fenyegető állatvilág között még romlottabb teremtmények is vannak: a Breakbeastek legmagasabb szintjén találhatóak. Ezeknek a teremtményeknek a puszta méretét és erejét látni kell, hogy elhiggyük. Tökéletes ragadozók… és Frey a prédájuk. Szerencsére ő maga sem tehetetlen. Ha le tudsz győzni egy ilyen szupererős ellenséget, bőséges jutalomban lesz részed. Ha egyszer megtaláltad az egyik ilyen lényt, bármikor felveheted vele a harcot. Csak készülj fel: ezek jelentik a játék legnagyobb kihívásait. Csak azok maradnak életben, akik a legjobb felszereléssel, a legerősebb varázslatokkal és az ezeket használni tudó ügyességgel rendelkeznek. Elég bátor vagy?”, írja a PlayStation Blog.

A Forspoken január 24-én érkezik PlayStation 5-re és PC-re (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu