Margot Robbie Oscar-esélyes a Babylonnal

MOZI HÍREK – Már kétszer jelölték Oscarra Margot Robbie-t (Botrány, Én, Tonya), és lehet, hogy harmadszorra meg is kapja, amennyiben jelölik a díjra a Babylon főszerepéért.

 

 Eric Roberts (Julia Roberts bátyja), aki a filmben Robbie karakterének apját alakítja, mindenesetre a nagy drukkerek közé tartozik, szerinte a színésznő olyan, művészi mérföldkőnek számító alakítást nyújt, mint Elizabeth Taylor a Nem félünk a farkastól! című 1966-os Edward Albee-adaptációban, amiért Oscart kapott. „Egyszerűen elképesztő – mondta Roberts a The Hollywood Reporternek. – Alig tudtam elhinni, hogy folyamatosan ilyen briliáns tud lenni.”

Babylonban Robbie egy feltörekvő színésznőt alakít: Nellie LaRoy bármit hajlandó megtenni a húszas évek Hollywoodjában azért, hogy nagy sztár lehessen. A 189 perces film hivatalos összefoglalója igen ígéretes: „Mese a mértéktelen becsvágyról és az égbekiáltó kicsapongásokról, amelyben számos szereplő felemelkedését és csúfos bukását kísérhetjük figyelemmel a zabolátlan és önpusztító korai Hollywood időszakában”.

A rendező, az Oscar-díjas Damien Chazelle (Kaliforniai álom) a monumentális film logisztikáját nevezte az egyik legnagyobb kihívásnak. „Rengeteg szereplő, hatalmas díszletek, a nagy idősáv, amit a történet átfog – mindez rettenő próbatételnek bizonyult, de éppen emiatt volt olyan izgalmas nekifutni” – mondta a Vanity Fairnek.

(Babylon – hazai bemutató: 2023. január 19.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu