PS Vita: nem hittük volna, hogy így látjuk viszont a klasszikus PlayStation kézikonzolt!

TECH HÍREK – A londoni Kendrick Lamar-koncert egyik résztvevője PS Vita-jával a színpad első sorából örökítette meg az izgalmas eseményt.

 

 

Zavarban van az internet, miután egy Kendrick Lamar-rajongót kiszúrtak, amint PS Vita-val rögzíti a koncertet. Már több mint egy évtized telt el a megjelenés óta. Igazán izgalmas látni, hogy egy PS Vita feltűnik a szabadban. Még akkor is, ha csak a praktikus alkalmazásait használják, nem pedig játszanak rajta.

A kézi játékkonzol megelőzte korát, ám sajnos a Sony által előnyben részesített SD-kártyák és az általános támogatás hiánya hátráltatta.

Ez azt is jelenti, hogy sok nagyszerű játék ragadt a PS Vitán. Ma már inkább a gyűjtők számára kulcsfontosságú ez a kézikonzol. A konzol több olyan funkcióval is rendelkezett, ami kiemelte a versenytársak közül. Ilyen volt például a party és mikrofon támogatás. Valamint a blue-tooth technológia, az OLED kijelző. Illetve, a fotó- és videófelvételi szoftver, ami, mint a mellékelt példa mutatja, a mai napig használható.

A Twitter-felhasználó LAxFLAME egy képet tett közzé egy Kendrick Lamar-koncertről a londoni O2 Arénában, amely vírusként terjedt el. Egy résztvevő a PS Vitáját használta arra, hogy az első sorból megörökítse a művészt. A képi ábrázolás, ahogy a koncertlátogató a PS Vitát használja az esemény megörökítésére, remekül mutatja, hogy a játékosok még mindig nagyra értékelik a kézi számítógépet, mivel a vírusos tweet tele volt rajongókkal, akik megdicsérték a kameraválasztást. Annak ellenére, hogy a PlayStation folyamatos frissítései eltávolítják a PS Vita funkcióit, a rajongók ennyi év után is támogatják a handheldet, néha igen kreatív módon.

A tweet kommentszekciójában az egyik kommentelő megosztotta, hogy egy másik koncertlátogató is 3DS-t használt az esemény rögzítésére, bár a koncertet, amelyen ez történt, nem részletezte.

Lehet, hogy a koncertlátogató telefonja lemerült, és a PS Vita csak tartalékmegoldásként került elő. Bármi is volt az ok, jó látni, hogy a játékosok továbbra is kimutatják a kézikonzol iránti szeretetüket. Sajnos a PlayStationt még mindig nem hatotta meg a rajongók lelkesedése a konzol iránt. Hiszen a PS Vita játékok hiányoznak az új PS Plus szolgáltatásból.

Annak ellenére, hogy a Steam Deck és a Nintendo Switch meghatározó erők a kézikonzolok piacán, a rajongók továbbra is reménykednek a PlayStation kézikonzol visszatérésében. Számos rajongó által készített PlayStation kézikonzol képzelte el a PS Vita következő iterációját. A PS5 és a közelgő PSVR 2 között talán irreális lehet, hogy a rajongók reménykednek egy újabb PlayStation handheldben, ami még nosztalgikusabbá teszi az ehhez hasonló pillanatokat.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu