Az ördög órája – Hátborzongató thriller, traumával és a mentális betegségekkel

SOROZATKRITIKA – Az ördög órája című brit limitált sorozat főszereplője Jessica Raine (Call the Midwife, Becoming Elizabeth), aki hallucinációkkal küszködik, és minden éjjel hajnali 3:33-kor ébred. Visszahúzódó kisfia olyan embereket lát, akik nincsenek is ott, gyilkosságok történnek, és mindez hogyan kapcsolódik a nő egy titokzatos figurához, akit a Doctor Who veteránja, Peter Capaldi alakít? Mindent megtudsz majd az Amazon Prime sorozatának hat részéből. Remélhetőleg…

 

 

„Deja Vu. Azt mondják, ez olyan, mint egy rövidzárlat az agyban. Az emlékezetközpontba helyezett pillanat érzete. Úgy érzed, mintha már átélted volna ezt korábban.” Csak most, miután ezeket a sorokat egy láthatatlan férfi mondta, mutatja a kamera Lucy Chambers-t (Jessica Raine), aki egy monoklit és feldagadt ajkát ápolja. Pedig messze nem ez a legszörnyűbb élmény, amit a nő átélt…

 

 

3:33 télen-nyáron

 

Lucy minden éjjel hajnali 3:33-kor ébred. Álmai, amelyek sziluettek, lángok és traumára utaló jelek keverékei, biztosan nem rendezettek. De az az állandósult érzése is van, hogy az időzítés valami sokkal jelentősebb dologhoz kapcsolódik, miközben a magánéletében és a családi segítő központos munkahelyén is kelt kell állni.

A nő, kisfia, Isaac (Benjamin Chivers) az érzelmi távollét határáig távolságtartó, és a hetedik egymást követő gyermekpszichológusával tartott foglalkozásaik után a család történetét ismerhetjük, egy halott apával és egy már fiatalkorában teljesen bekattant anyát, aki állandóan öngyilkos akar lenni. Lucy munkája a gyermekvédelmi szolgálatnál igényes, és nagyon jó is benne, de a déja vu-s, az állandó zavaros hallucinációi mégis fokozatosan készítik ki idegeit és teszik tönkre életét. Ez Lucy-t halálra rémíti, de mégsem adja fel.

 

 

Nyomozás, tele paranormális rejtélyekkel

 

Egy párhuzamos cselekményszál pedig Ravi Dhillon (Nikesh Patel) és Nick Holness (Alex Ferns) nyomozó felügyelők történetét meséli el, akik egy férfi otthonában történt késeléses haláleset után nyomoznak vizsgálnak. Dhillon fiatal és lelkes, mégis állandóan rosszul lesz a tetthelyeken. Mivel csak bizonyítékfoszlányok állnak rendelkezésre, a nyomozók néhány nyomot követnek, amelyek látszólag egy néhány évvel ezelőtti megoldatlan gyilkossághoz kapcsolódnak.

A nyomozás persze egy idő után kapcsolódik Lucy történetéhez, így elég gyorsan vesznek az események a gyilkossági ügyben is paranormális fordulatot.

 

 

Mi a valóság és mi a képzelet? Nehéz megmondani…

 

Sokszor nehéz lehet eldönteni, hogy mi a valóság és melyek a képzeletbeli események Az ördög órájában, amelyről hamar kiderül, hogy sokkal több, mint egy átlagos gyilkossági krimi. A sorozat nagy erénye Jessica Raine remek alakítása, egy olyan nő szerepében, aki alapvetően egy pragmatikus, okos nő lenne, de túlságosan is gyakran kénytelen megkérdőjelezni a saját elméjében lejátszódó víziókat, vagy más néven: déja vu-ket. És ezek a látomások egyre gyakoribbak és egy inkább keverednek össze a valósággal… Az egyszerre izgalmas és szórakoztató sorozat ugyan sokszor elég zavaros, ugyanakkor nagy élmény lesz végre rájönni, hogy mi is történik Az ördög órájában.

 

 

Szórakoztató, szürreális thriller

 

Az ügyesen rendezett, szürreális elemeket tartalmazó sorozat egyszerre izgalmas, hangulatos és igazán szórakoztató – feltéve, ha „vesszük a lapot” és elfogadjuk a történet fantasztikus mivoltát. A paranormális eseményeket Raine elsőrangú színésznői teljesítménye tartja össze. Fantasztikusan alakítja a szeretettől és aggodalomtól emésztett anyát, a bátor szakembert – van egy jól kidolgozott családon belüli erőszakot bemutató cselekményszál, ami fokozza a feszültséget – és a lehetséges áldozatot, aki attól fél, hogy elveszíti a józan eszét, vagy gyermekéét, vagy esetleg életüket. Ha vevő vagy a szürreális thrillerekre, nem fogsz csalódni ebben a sorozatban sem.

-BadSector-

Az ördög órája

Rendezés - 8.2
Színészek - 8.4
Történet - 8.2
Látvány/zene/hangok - 8.2
Hangulat - 8.4

8.3

KIVÁLÓ

Az ügyesen rendezett, szürreális elemeket tartalmazó sorozat egyszerre izgalmas, hangulatos és igazán szórakoztató – feltéve, ha „vesszük a lapot” és elfogadjuk a történet fantasztikus mivoltát. A paranormális eseményeket Raine elsőrangú színésznői teljesítménye tartja össze. Fantasztikusan alakítja a szeretettől és aggodalomtól emésztett anyát, a bátor szakembert - van egy jól kidolgozott családon belüli erőszakot bemutató cselekményszál, ami fokozza a feszültséget - és a lehetséges áldozatot, aki attól fél, hogy elveszíti a józan eszét, vagy gyermekéét, vagy esetleg életüket. Ha vevő vagy a szürreális thrillerekre, nem fogsz csalódni ebben a sorozatban sem.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu