BioShock: Ken Levine is valamilyen formában kötődik a filmhez!

MOZI HÍREK – A BioShock alkotója is kötődik a filmadaptációhoz, és a rendező kifejtette, hogy miért tartja egyedinek az IP-t.

 

Már kilenc hónapja, hogy a Netflix és a Take-Two bejelentette, hogy a BioShock meg lesz filmesítve, és ezt a Vertigo Entertainment hozza létre. Augusztus végén megerősítették a rendező kilétét is: Francis Lawrence lesz (Constantine, a démonvadász, Legenda vagyok, Az éhezők viadala, Vörös veréb, Álomvilág…). Ő a Collidernek adott interjújában (ez amúgy az angolul Slumberland néven futó Álomvilág kapcsán történt) tért ki arra, hogy miért látja egyedinek a BioShockot.

„Először is, szerintem ez az egyik legjobb játék, amit valaha is készítettek. Szerintem ez az egyik legkülönlegesebb vizuálisan is. A másik dolog, ami mindig is tetszett nekem, hogy nagyon tematikus. Igazi ötletek és filozófiák rejlenek a játéktulajdonságok mögött, és mindez nagyon jól átgondolt. Sok játéknak lehet, hogy van egy nagyszerű világa, vagy van egy nagyszerű főszereplője, vagy nagyszerű díszletekbe ágyaz, de nincs meg az az ötletük, a súlyuk, mint a Bioshocknak. A valódi ötletek és filozófiák kombinációja a hihetetlen esztétikával keveredve. Ráadásul az egyik másik dolog, amit nagyon imádok, az a műfajok furcsa keveredése, az ötlet, hogy van egy korhű darab, ami keveredik a testhorrorral, a sci-fivel. Ez az egyik ilyen nagyszerű keverék, és szerintem nagyon egyedi, nagyon szép és nagyon szórakoztató tud lenni.

[…] Amikor erre gondolok, visszautalok arra, amiről korábban beszéltünk, hogy szerintem van néhány nagyszerű videojáték, de nem mindig van mögöttük valódi ötletek súlya. Néha van egy nagyszerű esztétikájuk vagy valami ilyesmi, de úgy érzem, hogy gyakran üresnek érzem őket, mert nem valódi ötletekre épülnek. A helyzet az, hogy a BioShock tényleg az. A világ egész mitológiája és a mögötte lévő ötletek, egyszerűen annyi minden van bennem,” mondta Lawrence.

Hiteles akar maradni a játékok mellett, és emiatt a Take-Two-val, és főleg Ken Levine-nel gyakran konzultál. Szerinte ez lesz a következő filmje, mert az író, Michael Green (Logan – Farkas, Alien: Covenant, Szárnyas fejvadász 2049, Gyilkosság az Orient expresszen, A vadon hívó szava, Halál a Níluson) épp a BioShock „derekán” tart. Így néhány éven belül eljuthat a Netflixre…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu