Hamarosan búcsúzhatnak Kínától a Blizzard játékai!

Hacsak nem lép be egy új kiadó, a tizenöt éves megállapodás a NetEase-zel befejeződik, és a Blizzard játékai hivatalosan nem lesznek elérhetőek a játékipar egyik legnagyobbikának is tekinthető Kínában.

 

A NetEase-zel 2008 óta volt licencelési megállapodása a Blizzard Entertainmentnek, így legálisan, a kínai cenzorok által is elfogadott állapotban érhető el az országban a World of Warcraft, a Hearthstone, a Warcraft II: Reforged, az Overwatch 2, a Diablo III, vagy például a Starcraft-sorozat. A listából kimaradt a Diablo Immortal, de itt külön megállapodás született, ugyanis a társfejlesztés és a kiadás is a NetEase feladata volt.

A Blizzard egy közleménybe tudatta velünk, hogy nem tudott olyan megállapodást összehozni, ami egy vonalban van a cég működési elveivel és a játékosok, alkalmazottak iránti elkötelezettségével. „Mérhetetlenül hálásak vagyunk azért a szenvedélyért, amelyet a kínai közösségünk tanúsított az elmúlt közel 20 évben, amikor a NetEase és más partnereink révén Kínába hoztuk játékainkat. Lelkesedésük és kreativitásuk inspirál minket, és keressük az alternatívákat, hogy a jövőben is eljuttassuk játékainkat a játékosokhoz,” írta Mike Ybarra, a Blizzard elnöke.

A NetEase szerint a kulcsfontosságú feltételekben anyagi eltérések voltak, illetve a kínai játékosok adatainak védelmére hivatkozott. „Nagy erőfeszítéseket tettünk, és a lehető legnagyobb őszinteséggel próbáltunk tárgyalni az Activision Blizzarddal, hogy folytathassuk együttműködésünket, és kiszolgálhassuk a sok elkötelezett kínai játékost, azonban lényeges nézeteltérések voltak a kulcsfontosságú feltételekkel kapcsolatban, és nem tudtunk megegyezni. Nagyra értékeljük a termékünk és a működési normáinkat, és betartjuk a kínai játékosok felé tett kötelezettségvállalásainkat. Megtiszteltetés számunkra, hogy az elmúlt 14 évben a játékosok szolgálatában állhattunk, és ez idő alatt sok értékes pillanatot tölthettünk el velük. Ígéretünket, hogy az utolsó pillanatig jól szolgáljuk játékosainkat, továbbra is fenntartjuk. Biztosítani fogjuk, hogy játékosaink adatai és eszközei minden játékunkban jól védettek legyenek,” tette hozzá William Ding, a NetEase vezérigazgatója.

A NetEase szerint a megállapodás lejárta után nem lesz anyagi kár, ugyanis a pénzforgalom és a nettó jövedelm tekintetében is alacsony, egy számjegyű százalékot tettek ki a Blizzard játékai 2021-ben és 2022 első 9 hónapjában egyaránt. Simon Zhu, a NetEase partneri kapcsolatokért felelős embere a LinkedInen azt írta, hogy „egy nap, amikor a színfalak mögött történteket el lehet mondani, a fejlesztők és a játékosok egy teljesen új szinten fogják megérteni, hogy mekkora kárt tud okozni egy bunkó”.

Csak nem a törölt mobilos World of Warcraft projekt volt a kiindulópont a két cég között megromló viszony mögött?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu