Ninja Gaiden reboot készül

A Team NINJA a koreai G-Star kongresszus keynote-ján megerősítette, hogy a Ninja Gaiden sorozat régóta várt rebootján dolgozik.

 

A hírek szerint készül egy Ninja Gaiden reboot. A Ninja Gaiden egy régóta futó és népszerű akciójáték-franchise, amely 1988-ban egy beat ’em up arcade játékkal és egy kedvelt 2D-s akció-platformerrel indult, amely a Nintendo Entertainment Systemre készült. A Ninja Gaiden a Team Ninja trilógia 2012-es befejezése és egy 2014-es hack-and-slash spin-off óta nagyrészt hiányzik. Úgy tűnik azonban, hogy ez megváltozik, mivel a Team Ninja megerősítette, hogy a Ninja Gaiden visszatér.

Bár az eredeti Ninja Gaiden akció-platformjátékok nagyon népszerűek, a franchise legtöbb rajongója valószínűleg a Team Ninja trilógiájával, a hardcore 3D-s hack-and-slash akciójátékokkal azonosítja a nevet. A 2004-ben, 2008-ban és 2012-ben megjelent Ninja Gaiden játékokat a Team Ninja hármasa a brutálisan nehéz, filmszerű harcok és a grafikus erőszak miatt egyszerre üdvözölték és megvetették. A sorozat főszereplője, Ryu Hyabusa hihetetlen kihívást jelentő ellenfeleket szeletelt, gyakran feldarabolva vagy lefejezve őket – legalábbis addig, amíg a Ninja Gaiden 3-ban az erőszakot le nem csillapították.

A Noisy Pixel szerint az új Ninja Gaiden játék készülésének bejelentése közvetlenül a Team Ninja-tól érkezett, nem pedig az IP tulajdonos Koei Tecmo-tól. A Team Ninja a koreai G-Star konferencián, egy játékokkal foglalkozó szakkiállításon tartott előadást. Mindössze annyit erősítettek meg, hogy a Team Ninja elmondta, hogy készül egy Ninja Gaiden reboot, de egyébként további részleteket nem közöltek a projektről.

Bár ez az első alkalom, hogy megerősítették a Ninja Gaiden rebootot, már korábban is voltak jelentős utalások arra, hogy ez viszonylag közeli múltban megtörténik. 2021-ben a Koei Tecmo kiadta a Ninja Gaiden: Master Collectiont, egy csomagot, amely a Team Ninja mindhárom Ninja Gaiden címének végleges kiadását tartalmazza PC-re, PS4-re, Switch-re és Xbox One-ra. Ezt tekinthetjük úgy is, hogy a Koei Tecmo teszteli a Ninja Gaiden visszatérését, vagy a Team Ninja felmelegszik, hogy újra dolgozzon a franchise-on.

Tekintettel a jelenleg rendelkezésre álló információk hiányára, nem tudni, mikor osztanak meg többet a Ninja Gaiden rebootról. Lehetséges, hogy az új Ninja Gaiden-játék még csak az előkészítő munkálatoknál tart, ami azt jelentené, hogy évek telhetnek el, mire a nyilvánosság elé kerül. A Team Ninja azonban agresszív játékmegjelenési ütemtervéről ismert, így bármi lehetséges.

Hogy egy modern Ninja Gaiden cím hogyan nézne ki, az mindenképpen rejtély. A Team Ninja minden bizonnyal megpróbálhatná újrateremteni a korábbi sikerek varázsát, a nehézségre és az erőszakra koncentrálva. Alternatívaként valami modernebbet is csinálhatnának, és a Ninja Gaidenből egy akció-RPG-t csinálhatnának, mint a Team Ninja újabb projektjei, a Nioh és a Wo-Long: Fallen Dynasty. Akárhogy is, ma már rengeteg boldog Ninja Gaiden-rajongó lesz.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu